Was uw British Airways vliegtuig overboekt?

Was uw vliegtuig overboekt, en mocht u daarom niet mee op de vlucht? Dan heeft u recht op compensatie. De compensatie voor overboekte vliegtuig kan oplopen tot € 600,- per passagier!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Hoe kan mijn vliegtuig overboekt zijn?
U was helemaal klaar voor uw reis, en toch mocht u niet mee van het British Airways personeel? U had tijdig ingecheckt en was zowel fysiek als mentaal in staat om de reis te maken? Dan had u hoogstwaarschijnlijk te maken met een overboekt vliegtuig. Dit gebeurd wanneer British Airways meer stoelen verkoopt dan er daadwerkelijk beschikbaar zijn. Wanneer iedereen komt opdagen, heeft British Airways een probleem en moeten zij mensen tegen hun wil weigeren.

Wetgeving
Om deze situaties te voorkomen, en u reisschema zo goed mogelijk waar te borgen heeft u recht op een (forse) compensatie voor de overboekte vlucht. Indien u op een latere vlucht wordt gezet naar uw eindbestemming, is het van belang dat u meer dan 3 uur later aankomt dan uw originele aankomsttijd. Als het alternatief wat u wordt aangeboden voor u geen optie is en u hierdoor besluit niet verder te reizen, dan heeft u waarschijnlijk recht op onderstaande bedragen. De gevlogen of de te vliegen afstand bepaald de hoogte van de compensatie.


Compensatie:

  • tot 1500 kilometer € 250,-
  • tussen 1500 en 3500 kilometer € 400,-
  • meer dan 3500 kilometer € 600,-

 

Een compensatie verkrijgen voor een overboekt vliegtuig kan een hele opgave zijn. Vaak zien we dat luchtvaartmaatschappijen, ook British Airways, vindt dat ze aan hun plicht hebben voldaan, door u alsnog op de eindbestemming te brengen. In sommige gevallen wordt u zelfs een aantrekkelijk voorstel gedaan. Als dit echter met een vertraging van 3 uur of meer is geweest, heeft u nog steeds recht op compensatie. Doordat wij vele claims verzamelen staan we een stuk sterker dan de gemiddelde consument. Daarnaast weet British Airways dat we doorgaan tot de Rechtbank als ze de compensatie niet betalen. Het resultaat: sneller uw geld en veel minder rompslomp. Het indienen van een claim kost namelijk maar een paar minuten.

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw claim kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij British Airways. Als het ons lukt om compensatie te verkrijgen dan houden we 29% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt u ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om een claim vanwege overboeking af te wijzen omdat ze al aan hun verplichtingen zouden hebben voldaan door u verzorging en een nieuwe vlucht aan te bieden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie af te dwingen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekt vliegtuig bij British Airways zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een ruime 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !