Was was het probleem met uw Corendon vlucht?
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Bij Corendon denken de meeste mensen gelijk aan de rood-witte luchtvaartmaatschappij, echter is Corendon een verzamelnaam voor vele merken. In 2000 is Corendon namelijk opgericht als een gespecialiseerd bedrijf in Turkse vliegvakanties. Inmiddels vliegt men naar 13 landen en vele vakantie bestemmingen. Echter is er een verschil wat vele consumenten weten. 

Inmiddels is Corendon uitgegroeid naar 3 verschillende luchtvaartmaatschappijen, namelijk: 

Corendon Dutch Airlines - vluchtcode CND (actief sinds 2011, gevestigd in Nederland)
Corendon Airlines - vluchtcode XC (actief sinds 2005, gevestigd in Turkije) 
Corendon Airlines Europe - vluchtcode CXI (actief sinds 2017, gevestigd op Malta)

De toestellen van de drie maatschappijen zijn er hetzelfde uit, dus als passagier zul je er weinig van merken. Maar wanneer uw vlucht vertraagd of geannuleerd raakt heeft u ineens een stuk minder rechten wanneer u niet met Corendon Dutch Airlines (CND) vloog. Sinds 2005 is er namelijk een wetgeving van kracht die u beschermt in het geval van vertraging, annulering, instapweigering en/of wanneer u uw aansluitende vlucht mist. 
De regelgeving is van kracht wanneer u met een Europese maatschappij vliegt, of wanneer u vertrekt vanaf EU grondgebied. U komt in aanmerking voor compensatie wanneer u meer dan 3 uur later aankomt op uw eindbestemming. De hoogte van het bedrag hangt af van de gevlogen afstand en heeft niets te maken met de prijs die u heeft betaald voor uw ticket. 

De compensatie bedragen zijn als volgt: 

  • Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten tot 1500 kilometer, binnen de EU                                                € 250,00 per passagier!
  • Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer, binnen de EU                              € 400,00 per passagier!
  • Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten van meer dan 3500 kilometer, buiten de EU (3 uur vertraging)      € 300,00 per passagier!
  • Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten van meer dan 3500 kilometer, buiten de EU (4 uur vertraging)      € 600,00 per passagier!

Voor vluchten die worden uitgevoerd met de Turkse of Maltese maatschappijen(Corendon Airlines en Corendon Airlines Europe) gelden bovenstaande compensatie bedragen alleen wanneer de vlucht is vertrokken vanuit de EU. In veel gevallen betekent dat dus dat uw heenweg wel recht op compensatie heeft wanneer u te maken krijgt met vertraging, maar uw terugweg niet omdat deze maatschappijen niet gevestigd zijn in de Europese Unie en dan dus niet onder Europese regelgeving vallen. 

Bent u ook op vakantie geweest met Corendon en had u te maken met vertraging? Doe gelijk de check om te kijken of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie! 

 

Kies uw situatie bij Corendon!

Vlucht vertraagd

Was uw Corendon vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft. 

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Corendon geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Corendon overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Corendon vlucht checken! Had u een vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Corendon aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !