Vertraging met easyJet? Vraag uw vergoeding aan!

Heeft uw vlucht een forse vertraging opgelopen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding die kan oplopen tot € 600 Euro! Check gelijk uw vluchtnummer en ontdek hoeveel uw easyJet vertraging u op kan leveren!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wat zijn mijn rechten als ik vertraging heb met mijn easyJet vlucht?

Als u vloog met easyJet en uw vlucht heeft bij aankomst een vertraging van meer dan drie uur dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding. Dit is vastgelegd in de Europese Wet (Verordening 261/2004). Het belangrijkste hierbij is dat het gaat om de aankomstvertraging en niet om de vertrekvertraging. Onderweg kan er namelijk nog wel wat tijd goedgemaakt worden door de easyJet piloten door sneller te vliegen. De hoogte van de vergoeding hangt samen met de vluchtafstand, en staat helemaal los van de ticketprijs. Dus inderdaad, als u voor een paar tientjes heen en weer Londen vliegt met easyJet kunt u dus in theorie winst maken op uw reis. Is die vlucht vertraging toch ineens een stuk minder erg. 

U heeft recht op de volgende vergoedingen per passagier: 

- €250,00 vergoeding voor easyJet vluchten tot 1500 kilometer
- €400,00  vergoeding voor easyJet vluchten tussen de 1500 kilometer en 3500 kilometer
- €300,00  vergoeding voor easyJet vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 3 uur) 
- €600,00  vergoeding voor easyJet vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 4 uur)

Het is natuurlijk lastig inschatten hoe uw vlucht is, daarom een aantal voorbeelden: 

Een vertraagde vlucht van: 
- Amsterdam naar Berlijn, Parijs, Barcelona, Madrid, Rome, Warschau, London, Stockholm → €250,00 per passagier
- Amsterdam naar Lissabon, Athene, Istanbul, Marrakech, Canarische Eilanden, Malaga → €400,00 per passagier
- Amsterdam naar New York, Rio de Janeiro, Bangkok, Kaapstad, Dubai → €600,00 per passagier.

Staat uw bestemming er niet tussen, vul gelijk uw vluchtnummer in en ons systeem berekent voor u de afstand en de bijbehorende vergoeding!


"Bij een vertraging van meer dan 3 uur kunt u al een flinke vergoeding van easyJet tegemoet zien" 


Buitengewone omstandigheden of overmacht

In de Europese regelgeving zijn uw rechten dus beschermd, maar ook die van de luchtvaartmaatschappijen zoals easyJet. We willen natuurlijk wel dat we veilig op onze bestemming aankomen. Daarom hoeft easyJet geen vergoeding te betalen wanneer er sprake is van buitengewone omstandigheden. Dit zijn situaties waarop zij geen invloed hebben maar welke er wel voor zorgen dat de vlucht met vertraging wordt uitgevoerd. Te denken valt aan zeer slechte weersomstandigheden, terreurdreiging op de bestemming of stakingen van een externe partij zoals de bagage afhandelaars, welke nodig zijn om de vlucht uit te voeren. Er is ooit een lijst gepubliceerd, echter zijn veel van deze situaties voer voor discussie. Als laatste is wel van belang dat easyJet dit kan bewijzen. We hebben reeds vele rechtszaken met easyJet succesvol afgerond omdat hun beroep op buitengewone omstandigheden niet gegrond bleek. In die gevallen moet easyJet dan alsnog de vergoeding betalen aan de passagiers. 

easyJet vliegtuig

Welke situaties zijn per definitie geen overmacht? 

Dit zijn alle situaties waarop easyJet zelf invloed heeft. Stakingen van eigen personeel vallen dan dus ook niet onder overmacht. Als easyJet goed is voor het personeel dan staken ze niet en zijn er geen duizenden vakantiegangers gedupeerd. Ook technische mankementen zijn geen overmacht, omdat de luchtvaartmaatschappij ervoor dient te zorgen dat de toestellen te allen tijde systematisch worden gecontroleerd en zonder problemen de vluchten uit kunnen voeren.


Verzorging


Ook dient easyJet u verzorging te bieden ten tijde van de vertraging. Dat houdt het volgende in: 

- Hotelovernachting(en) indien de vlucht pas de volgende dag vertrekt.
- Vervoer van en naar de luchthaven
- Eten en drinken ten tijde van de vertraging (in normale verhouding)

Ook wanneer uw vlucht vertraagd is geraakt vanwege buitengewone omstandigheden dient easyJet u te verzorgen. Bieden ze u niets aan en moet u zelf kosten maken? U kunt dan zelf een accommodatie boeken en eten en drinken regelen. Dit kunt u later met bonnetjes claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Let wel; easyJet vergoed geen alcoholische versnaperingen en 4 of 5 sterren hotels.


Mijn vlucht is zolang vertraagd, het heeft al geen zin meer. 

Dit kan natuurlijk wanneer u bijvoorbeeld een zakelijke afspraak heeft of een kort weekend tripje, waardoor er geen tijd meer overblijft op de bestemming. Als de vlucht meer dan 5 uur vertraagd is heeft u het recht op geld terug van easyJet en de vergoeding. 

 

Mijn easyJet vlucht had een lange vertraging, waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

Uw easyJet vlucht was vertraagd en u wilt graag een vergoeding ontvangen. Dit kan kosteloos bij Aviclaim.
Alleen als we succesvol zijn houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Als het ons niet lukt, betaalt u niets.

Juridisch traject

Als easyJet zich beroept of buitengewone omstandigheden dienen ze dit ook te bewijzen. Doen ze dat niet, dan is de kans groot dat we een juridisch traject starten. We hebben al vele processen in de rechtbank uitgevochten, met een slagingspercentage van 97%.

Uw voorgangers geven ons een ruime 9!

Vele easyJet passagiers zijn u reeds voorgegaan, zij beoordelen ons met 9.3! Hier zijn we super trots op. Bent u de volgende die we blij kunnen maken met vergoeding na een lange vertraging?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !