Mijn easyJet vlucht is overboekt, kan ik een claim indienen?

Mocht u niet mee met uw easyJet vlucht omdat deze overboekt was? Dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie die kan oplopen tot wel €600 per persoon. Check gelijk uw rechten!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Vanwege overboeking mocht ik niet mee op mijn easyJet vlucht, wat nu?

U was op tijd op de luchthaven, had een bevestigde boeking voor uw easyJet vlucht en toch mocht u niet mee? Dan is uw vlucht waarschijnlijk overboekt geweest. U hoeft in ieder geval geen nieuwe tickets te boeken, dit hoort easyJet zo spoedig mogelijk voor u te doen. Daarnaast moeten zij u verzorging bieden terwijl u wacht op uw nieuwe vluchten. Dit houdt in dat u wat te eten en te drinken krijgt en eventueel een hotel indien nodig.

Hoe kan het dat mijn vlucht overboekt is, ik heb toch een ticket?

Klopt, u heeft net zoals alle andere passagiers een geldig ticket, helaas kan niet iedereen mee omdat er minder stoelen beschikbaar zijn dan het aantal passagiers. EasyJet boekt namelijk bewust meer passagiers op de vlucht omdat ze er van uitgaan dat er altijd passagiers te laat komen opdagen of zelf annuleren. Hierdoor vliegen ze vrijwel altijd met een vol toestel én maken ze meer winst.

Wetgeving

De Europese Verordening 261/2004 is juist in het leven geroepen om dit soort situaties drastisch te verminderen. Als passagier wilt u ervan uit kunnen gaan dat u ook daadwerkelijk vliegt naar uw bestemming wanneer u hiervoor een ticket heeft gekocht. Als overboeking bij easyJet alsnog voorkomt, dan zullen ze altijd proberen om vrijwilligers te vinden die met een latere vlucht willen. Soms is dit ook met aanzienlijke voordelen zoals een upgrade en of extra gratis airmiles. Als er niet voldoende vrijwilligers zijn zullen er mensen geweerd moeten worden. Indien u met een vertraging, vrijwillig of niet, van meer dan 3 uur aankomt op uw bestemming heeft u ook nog recht op compensatie. De bedragen zijn als volgt:

  • 250 Euro voor easyJet vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor easyJet vluchten van meer dan 1500 kilometer binnen de Europese Unie
  • 400 Euro voor alle easyJet vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer buiten de Europese Unie
  • 600 Euro voor alle easyJet vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie (bij meer dan 4 uur vertraging)

Voor vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie geldt dat het compensatiebedrag met 50% wordt verlaagd indien de aankomstvertraging van uw vlucht tussen de 3 en 4 uur is. Dan is de compensatie dus 300 Euro per passagier.

Een claim indienen kan een hele onderneming zijn. Het duurt vaak lang (of u krijgt helemaal geen reactie) voor u een antwoord krijgt over uw claim. In veel gevallen worden claims vanwege overboeking afgewezen omdat u al nieuwe vluchten zou hebben gekregen. Echter ontneemt dat uw recht op compensatie niet. Doordat wij vele claims verzamelen en ook vaak te maken hebben met overboeking, weten we hoe we alsnog de compensatie moeten verkrijgen. Daardoor heeft u vaak sneller uw compensatie, en heeft u er bovendien maar eenmaal een paar minuten werk van! Doe gelijk de check!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw claim kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij easyJet voor uw overboekte vlucht. Als het ons lukt om compensatie te verkrijgen dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt u helemaal niets.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Vaak worden claims ten onrechte afgewezen en moeten we een rechtszaak starten om uw recht te behalen. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie af te dwingen, betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het compensatiebedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekte vlucht geven ons een ruime 9! Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !