Problemen gehad met uw Small Planet vlucht?

Was uw Small planet vlucht vertraagd of geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op compensatie! Doe gelijk de check!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

De luchtvaartmaatschappij Small Planet is een luchtvaartmaatschappij met drie bedrijven, Small Planet Airlines welke is gevestigd op de luchthaven van Vilnius, Small Planet Airlines (Germany) welke een hoofdkantoor heeft op de luchthaven van Berlijn en Small Planet Airlines Polen.

Small Planet Airlines is opgericht in maart 2007 als dochteronderneming van FlyAL. In oktober 2008 werden de eerste vluchten dan ook daadwerkelijk uitgevoerd onder de Small Planet Airlines. Uiteindelijk werd de moeder maatschappij opgeheven en vloog men vanaf 2010 nog alleen maar onder de naam Small Planet Airlines. Deze tak van Small Planet Airlines vliegt onder vluchtnummers die beginnen met S5.

De Duitse tak van de onderneming werd pas opgericht in 2015. Deze voerde als eerste zijn services uit vanaf de luchthaven in Düsseldorf. Als hoofdbasis heeft deze Small Planet Germany de luchthaven Schiphol en de luchthaven van Paderborn (Duitsland). Het Duitse onderdeel van Small Planet Airlines vliegt onder vluchtnummers die beginnen met 5P.

Sinds mei 2016 voert Small Planet Germany voornamelijk vluchten uit voor TUI en Thomas Cook (Thomas Cook is in Nederland actief onder de naam Neckermann). Deze vluchten gaan voornamelijk naar de Zuid-Europese landen.

Het Poolse onderdeel van Small Planet vliegt onder de vluchtnummers die beginnen met P7. Deze zullen we overigens in Nederland weinig zien.

Vanuit Nederland zal er dus met name gevlogen worden met vliegtuigen van de Duitse tak van Small Planet Airlines. Indien u te maken heeft gehad met een vertraging, annulering of overboeking van Small Planet Airlines bent u door de Europese Unie beschermt

Sinds 2005 is de een wetgeving van kracht die de rechten van de passagier beschermt, zodat u recht heeft op compensatie als uw Small Planet vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is.

Ook wanneer u uw aansluiting mist door de schuld van de luchtvaartmaatschappij heeft u recht op compensatie. Echter voert Small Planet voornamelijk chartervluchten uit en zal het niet vaak voorkomen dat u met hen een overstap moet maken.


De hoogte van de compensaties voor vertraagde vluchten zijn op basis van de gevlogen afstand, en gelden vanaf 3 uur vertraging:

                 Small Planet Airlines vluchten tot 1500km:                        € 250,-
                 Small Planet Airlines vluchten tussen 1500-3500km:       € 400,-
                 Small Planet Airlines  vluchten van meer dan 3500km    € 600,-

Bent u ook met Small Planet Airlines op vakantie/reis geweest, en had uw problemen gedurende uw reis? Doe gelijk de check om te kijken of u recht heeft op compensatie.

Kies uw situatie bij Small Planet Airlines!

Vlucht vertraagd

Was uw Small Planet Airlines vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw Small Planet Airlines vlucht geannuleerd en bent u daardoor meer dan 3 uur later aangekomen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Small Planet Airlines vlucht overboekt en mocht u niet mee? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check bovenaan de pagina om te zien of u recht heeft op compensatie.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Small Planet Airlines vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan kunt u een claim indienen.

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Alles ingevuld? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Small Planet Airlines aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat soms moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten