Controleer nu uw TUI vlucht!

Had u problemen met uw TUI vlucht? Was uw vlucht geannuleerd, overboekt, vertraagd of heeft u de aansluiting gemist? Dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie! Doe gelijk de check!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

TUI is in Nederland met ruim 2.500 werknemers de grootste reisorganisatie en onderdeel van het Duitse TUI Group. Naast dat ze veel mensen een baan bieden, verzorgen ze ook voor ontzettend veel mensen de vakantie. Soms met vertragingen helaas, maar vaak ook keurig op tijd.

Sinds 2005 is er een wetgeving in werking gesteld die u als passagier beschermt indien uw TUI vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was. Bij overboeking bent u tegen uw zin geweigerd op de vlucht.  Ook wanneer u uw aansluitende vlucht mist door een eerder opgelopen vertraging, heeft u recht op compensatie als de totale aankomstvertraging meer dan 3 uur is! De hoogte van de compensaties voor vertraagde TUI vluchten zijn op basis van de gevlogen afstand, en gelden vanaf 3 uur vertraging:

  • Vluchten tot 1500km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Vluchten tussen 1500-3500km, binnen de EU:        € 400,-
  • Vluchten van meer dan 3500km, buiten de EU:       € 300,- (3 uur vertraging) 
  • Vluchten van meer dan 3500km, buiten de EU:       € 600,- (4 uur vertraging) 

In 2015 vervoerden de 9 Nederlandse TUI vliegtuigen ruim 1,6 miljoen passagiers. De Belgische TUI collega’s vervoerden met hun vloot van 22 vliegtuigen ruim 4 miljoen passagiers! Je kunt dan met TUI ook op ruim 160 bestemming komen. Door verschillende fusies en overnames groeit de TUI groep tot een van de grootste organisaties wereldwijd. Zo zijn de voormalige reisorganisaties als JetAirfly, ArkeFly en Arke nu allemaal onderdeel van TUI, en hebben alle vliegtuigen de de herkenbare ‘smile’ op de staart staan.

Een grote organisatie brengt natuurlijk naast goede dingen ook zo nu en dan negatief nieuws met zich mee. Zo was TUI het afgelopen jaar in het nieuws doordat een toestel een brug ramde op Schiphol, en 173 passagiers deden er dagen over om op de Canarische eilanden te komen. Voor de laatste situatie was TUI echter niet aansprakelijk.

Bent u ook met TUI op vakantie geweest, en had uw problemen gedurende uw reis? Doe gelijk de check om te kijken of u recht heeft op compensatie voor uw vertraagde vlucht, of kies de situatie die voor u van toepassing was.

Kies uw situatie bij TUI!

Vlucht vertraagd

Was uw vlucht bij TUI met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft. 

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij TUI geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij TUI overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw TUI vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u TUI aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan in sommige gevallen enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! Per e-mail houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten