Is uw United Airlines vlucht overboekt?

Overboeking gebeurd ook bij United Airlines. Mocht u niet mee op de vlucht? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht tot € 600,- compensatie van United Airlines. Controleer het gelijk!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op bij overboeking van een vlucht?

United Airlines kwam in April 2017 slecht in het nieuws nadat ze een passagier met geweld van het vliegtuig hadden gehaald aangezien ze overboekt waren.

Uiteraard is het erg vervelend als u niet mee mag op de vlucht als u overboekt bent door United Airlines. Gelukkig heeft de Europese Unie hier wet voor ingesteld om u hier tegen te beschermen dan wel te compenseren. Allereerst dient United Airlines u zo spoedig mogelijk een nieuwe vlucht aan te bieden. Naast een nieuwe vlucht moeten ze verzorging regelen in de vorm van eten, drinken en het beschikbaar stellen of het vergoeden van telefoongesprekken. Mocht u pas de volgende dag vertrekken heeft u ook recht op een hotelovernachting op kosten van de luchtvaartmaatschappij. Als laatste moet United Airlines u ook nog een vergoeding betalen. De compensatie kan oplopen tot € 600,- per passagier.


Hoe kan het dat een vlucht overboekt is?

Bijna alle luchtvaartmaatschappijen en ook United Airlines overboeken vaak vluchten. Dit betekent dat ze meer stoelen verkopen dan er daadwerkelijk op de vlucht zijn. United Airlines weet dat er bijna altijd wel mensen zijn die hun vlucht missen of niet op komen dagen. Soms is het zo dat iedereen komt en dan is een passagier hier de dupe van, in dit geval u.  Door te overboeken vergroot United Airlines hun winst. Soms wordt er een aantrekkelijk aanbod gedaan om een latere vlucht te nemen. Dit kan dan zijn in de vorm van een geldbedrag of vouchers van United Airlines. Ook al lijkt het aanbod nog zo aantrekkelijk, het kan zijn dat je recht hebt op meer geld dan dat ze bieden.

Wetgeving
In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagier recht heeft op financiële compensatie wanneer die te maken krijgt met een overboekte vlucht. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de afstand dat gevlogen zou worden. Wel is het van belang dat u met uw nieuwe vlucht 3 uur later aan bent gekomen dan de oorspronkelijke planning. Voor United Airlines zal het vaak gaan om een bedrag van € 600,- omdat zij vanuit Europa lange vluchten doen naar de Verenigde Staten.


Voor de duidelijkheid, hieronder een lijstje met hoe de compensatie is opgebouwd:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw overboekte United Airlines vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij United Airlines. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en wij hiervoor naar de rechtbank moeten. Stel het lukt ons niet, dan betaalt u ook niets.  

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw vlucht te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekte vlucht bij United Airlines zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een ruime 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !