Is uw vlucht vertraagd?

Heeft uw vlucht vertraging opgelopen, dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie. Dit kan tot wel 600 euro per passagier opleveren. Voer uw vertraagde vlucht in, en zie gelijk op hoeveel compensatie u mag rekenen.

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op bij een vertraagde vlucht?

Als u te maken heeft gehad met een vertraagde vlucht, dan heeft u mogelijk recht op een financiële compensatie. Is dit meer dan 3 uur geweest, dan kan de compensatie oplopen tot wel 600 euro per passagier! Behalve een compensatie, moet de luchtvaartmaatschappij u ten tijde van de vertraging ook verzorging bieden in de vorm van eten en drinken, en eventueel een hotelovernachting indien de vlucht pas de volgende dag vertrekt.


Wetgeving

In de Europese Wetgeving die de rechten van passagiers beschermt, is vastgelegd welke compensatie bedragen op zijn plaats zijn bij vertraagde vluchten. Dit is bepaald op basis van de afstand en de duur van de vertraging, waarbij 3 uur de minimale vertraging is om een claim in te kunnen dienen.

De compensaties zijn als volgt:

  • € 250,- compensatie bij 3 uur vertraging, bij vluchten tot 1500 kilometer.
  • € 400,- compensatie bij 3 uur vertraging, bij vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer.
  • € 600,- compensatie bij 4 uur vertraging, bij vluchten van meer dan 3500 kilometer.
    (Dit kan met 50% verlaagd worden indien de vertraging tussen de 3 en 4 uur is)

Om aanspraak te kunnen maken op deze compensatie is het daarnaast van belang dat de luchtvaartmaatschappij waarmee u vloog gevestigd is in de Europese Unie. Indien dit niet het geval is, kunt u ook compensatie krijgen voor u vertraagde vlucht als uw vlucht vertrok vanuit de Europese Unie. Ook dan valt het onder de Europese Regelgeving. Als laatste moet de vertraagde vlucht de schuld zijn van de luchtvaartmaatschappij. Overmachtsituaties zoals hevige sneeuwval of politieke onrust in het land van vertrek of aankomst zijn niet claimbaar.

Daadwerkelijk een compensatie verkrijgen voor een vertraagde vlucht kan een hele opgave zijn. Het kost luchtvaartmaatschappijen veel geld om de compensaties uit te betalen, dus ze betalen het logischerwijs liever niet dan wel. U als passagier bent daar vaak de dupe van, doordat ze zich beroepen op overmacht, terwijl dit niet het geval was. Of erger, ze geven u helemaal geen antwoord. Doordat wij vele claims verzamelen, staan we sterker en de luchtvaartmaatschappijen weten dat we doorgaan tot de rechtbank als ze de compensatie niet uitbetalen! Daardoor heeft u vaak sneller u compensatie, en heeft u er bovendien maar eenmaal een paar minuutjes werk van! Doe gelijk de check!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw vertraagde vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om een claim voor een vertraagde vlucht af te wijzen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw vertraagde vlucht te verkrijgen, betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het claimbedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die eerder een claim bij ons hebben ingediend voor een vertraagde vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze geven ons een 9 voor ons werk! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun claim via Aviclaim service hebben ontvangen?

Hoeveel kunt u claimen voor uw vertraagde vlucht?

De compensatie bedragen worden bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw vertraagde vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !