Bent u overboekt op een Wizzair vlucht?

Indien uw Wizzair vlucht is overboekt en u niet mee mag op de vlucht heeft u recht op compensatie. De compensatie voor een overboekte vlucht kan oplopen tot € 600,- per passagier. Controleer gelijk hoeveel compensatie u kan claimen!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wat zijn uw rechten bij instapweigering bij Wizzair?

Als je vlucht is overboekt moet Wizzair volgens de Europese wetgeving (261/2004) jou als passagier compenseren. Allereerst moeten ze een vervangende vlucht regelen binnen afzienbare tijd, mocht deze u niet passen mag u weigeren en ontvangt u het bedrag wat u voor uw ticket heeft betaald terug. Daarnaast moet Wizzair ook zorgen voor verzorging in de vorm van eten en drinken, meestal geven ze bonnen uit die u kan besteden op de luchthaven.

Als laatste heeft u ook nog recht op financiële compensatie van Wizzair.  De hoogte wordt bepaald op basis van de lengte van uw vlucht. De prijs die betaald is voor het ticket heeft hier verder geen invloed op.

Waarom is mijn vlucht overboekt? 

Wizzair houdt er rekening mee dat er passagiers zijn die niet op komen dagen of op het laatste moment annuleren. Hoe voller het vliegtuig hoe meer geld de luchtvaartmaatschappijen verdienen en op deze methode maximaliseren de luchtvaartmaatschappijen hun winst. Komt toch iedereen opdagen dan heeft Wizzair een probleem en moeten ze één of meer passagiers weigeren. Vaak bieden ze dan een geldbedrag om te wachten op de volgende vlucht. Ook al lijkt het aanbod aantrekkelijk, het kan zijn dat je recht hebt op meer geld dan dat ze bieden.

Wetgeving
In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagier recht heeft op financiële compensatie wanneer die te maken krijgt met een overboekte vlucht. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de afstand dat gevlogen zou worden.

U heeft recht op de volgende compensatie per passagier:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt de claim voor uw overboekte Wizzair vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij Wizzair. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en wij hiervoor naar de rechtbank moeten. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw vlucht te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekte vlucht bij Wizzair zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een ruime 9! Hier zijn we trots op. 

 Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !