Kies uw situatie bij Lufthansa

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Lufthansa is eigenlijk al in 1926 opgericht, al heette het destijds nog Deutsche Luft Hansa A.G.. Sinds 1955 draagt het de huidige naam. Met een rijke geschiedenis, heeft het ook alle tijd gehad om te groeien naar de luchtvaartmaatschappij die het nu is, namelijk Duitsland’s grootste luchtvaartmaatschappij.

Met ruim 250 eigen toestellen worden 220 bestemming bereikt. Met een groot partnernetwerk en dochterondernemingen telt Lufthansa zelfs 656 toestellen die kunnen worden ingezet. In 2015 vervoerde de Duitse maatschappij dan ook meer dan 107 miljoen passagiers, tezamen met alle dochterondernemingen en partners.

Echter is Lufthansa sinds 2007 ook veelvuldig in het nieuws vanwege stakingen. De piloten van Lufthansa willen betere arbeidsvoorwaarden en hebben al veelvuldig het werk neergelegd om dit voor elkaar te krijgen. De verhoudingen zijn echter nog steeds stroef, waardoor in het verleden maar misschien ook in de nabije toekomst nog veel meer passagiers de dupe worden van geannuleerde vluchten.

Indien uw Lufthansa vlucht geannuleerd, vertraagd of overboekt is of u uw aansluiting mist, heeft u waarschijnlijk recht op compensatie. In het laatste geval heeft Lufthansa u geweigerd om in te stappen, omdat zij meer tickets hebben verkocht dan dat ze beschikbare plaatsen hebben op het toestel. Ook wanneer u de aansluitende vlucht mist door een eerdere vertraging heeft u waarschijnlijk recht. Voor alle situaties is het van belang dat de uiteindelijke aankomstvertraging meer dan 3 uur betreft. Wel is het van belang dat de vertraging de schuld is van Lufthansa en niet van externe omstandigheden zoals slecht weer. 

De compensatiebedragen zijn als volgt:

  • Lufthansa vluchten tot 1500 km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Lufthansa vluchten tussen 1500-3500 km, binnen de EU:        € 400,-
  • Lufthansa vluchten van meer dan 3500 km, buiten de EU:       € 600,-

Bent u ook met Lufthansa op vakantie/reis geweest en had u problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of je wel of geen recht op compensatie hebt voor je vertraagde vlucht!

Kies uw situatie bij Lufthansa!

Vlucht vertraagd

Was uw Lufthansa vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Lufthansa geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Lufthansa overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Lufthansa vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Lufthansa aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !