Wat was uw probleem met Iberia?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. Iberia heeft een groot internationaal netwerk en gebruikt Madrid en Barcelona als thuisbasis. Regionale vluchten worden veelal door Air Nostrum onder een Iberia- vluchtnummer uitgevoerd. Naast Air Nostrum bestaat er ook Iberia Express, Iberia Express voert voornamelijk vluchten uit binnen Europa. Alle internationale vluchten binnen Iberia worden uitgevoerd door de moedermaatschappij waar de volledige naam Iberia Lineas de Espana van is.

In 2009 zijn Iberia en British Airways  gefuseerd na 16 maanden onderhandelen. De luchtvaartmaatschappijen hebben besloten te blijven vliegen onder de eigen merknaam. Door de fusie werd het nieuwe bedrijf (IAG), de derde luchtvaartmaatschappij van Europa vlak achter Air-France KLM en Lufthansa.

In totaal vliegt Iberia met ongeveer 140 vliegtuigen en hebben ze nog een kleine 70 vliegtuigen in bestelling staan.

Sinds 2005 is de een wetgeving van kracht die de rechten van de passagier beschermt, zodat u recht heeft op compensatie als uw Iberia vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is.

Iberia staat erom bekend dat u als consument heel lastig compensatie kan verkrijgen wanneer uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Om in aanmerking te komen moet uw reis wel met meer dan 3 uur vertraagd zijn. De hoogte van de compensaties voor vertraagde vluchten zijn op basis van de gevlogen afstand, en gelden vanaf 3 uur vertraging:

                 Iberia vluchten tot 1500km, binnen de EU:                         € 250,-
                 Iberia vluchten tussen 1500-3500km, binnen de EU:       € 400,-
                 Iberia vluchten van meer dan 3500km, buiten de EU:     € 600,-

Vanuit Nederland zien we veel vertragingen met Iberia naar Zuid-Europa en naar Latijns Amerika. Wat veel gebeurd is dat men hun overstap mist op bijvoorbeeld Madrid en daardoor meer dan drie uur later aankomt op de eindbestemming, in dit geval Latijns Amerika.

Kies uw situatie bij Iberia!

Vlucht vertraagd

Was uw Iberia vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft. 

Vlucht geannuleerd

Was uw Iberia vlucht geannuleerd en bent u daardoor meer dan 3 uur later aangekomen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Iberia vlucht overboekt en mocht u niet mee? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check bovenaan de pagina om te zien of u recht heeft op compensatie.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw American Airlines vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan kunt u een claim indienen.

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Alles ingevuld? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u American Airlines aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat soms moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 29% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !