Wat was uw situatie bij Austrian Airlines?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Austrian Airlines

Austrian Airlines werd in 1957 opgericht en is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk. Austrian Airlines wordt vaak kortweg Austrian genoemd en vliegt onder de code OS. De basis is in Wenen en in totaal beschikt de maatschappij over 83 vliegtuigen. De maatschappij is vanwege financiële problemen in 2009 overgenomen door Lufthansa en is sinds 2016 lid van de Star Alliance.

Verruit de meeste vluchten van Austrian zijn vanuit Wenen naar de grote steden in Europa, maar men vliegt ook naar een aantal metropolen in het Midden Oosten, Azië en Noord-Amerika.


Austrian Airlines vliegtuig

Als je vanuit Nederland naar een andere bestemming dan Wenen vliegt met Austrian Airlines, dan is dit altijd met tussenstop in Wenen. De overstaptijd in Wenen is een van de allersnelste van de wereld. Wanneer uw aansluitende vlucht ook een Austrian vlucht is, of eentje met een partner uit de Star Alliance, dan kan dit al in 25 minuten! Dat klinkt mooi natuurlijk, maar wanneer de eerste vlucht een klein beetje vertraagd is dan komt u al snel in de problemen. Gelukkig heeft u in deze gevallen recht op compensatie, net als bij vlucht annulering of overboeking. Dat is het geval wanneer Austrian meer tickets heeft verkocht dan het aantal beschikbare zitplaatsen.

Voor alle deze situaties is het van belang dat de uiteindelijke aankomstvertraging meer dan 3 uur betreft. Daarnaast moet de vertraging de schuld zijn van Austrian Airlines en niet van externe omstandigheden zoals slecht weer.

De compensatiebedragen zijn als volgt:

  • Austrian Airlines vluchten tot 1500 km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Austrian Airlines vluchten tussen 1500-3500 km, binnen de EU:        € 400,-
  • Austrian Airlines vluchten van meer dan 3500 km, buiten de EU:       € 600,-

Bent u ook met Austrian Airlines op vakantie/reis geweest en had uw problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of u wel of geen recht op compensatie heeft voor uw vlucht!

 

In het voorjaar van 2024 heeft Austrian airlines te maken met stakingen, het personeel wil meer loon. Heb je hier last van, dan kan je hier alles over je rechten bij stakingen lezen van Austrian airlines

Kies uw situatie bij Austrian Airlines!

Vlucht vertraagd

Was uw Austrian vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Austrian geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Austrian overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Austrian Airlines vlucht checken! Had u een vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Austrian Airlines aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 29% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

De overstap tijd in Wenen is een van de kortste ter wereld. Dat klinkt leuk, maar daardoor komen vele passagiers van Austrian Airlines in de problemen. We helpen hier graag bij om uw rechten te verkrijgen! 

quote_image

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !