Vlucht volgen | KLM vlucht volgen | TUI vlucht volgen

Vlucht volgen

Het is altijd leuk en interessant om je vlucht te volgen. Er zijn meerdere tools waarmee je een vliegtuigen kunt volgen. Een vlucht volgen werkt op basis van radars. De radars zijn geplaatst over heel Europa, of eigenlijk de hele wereld. Zodoende geeft elk vliegtuig een signaal waardoor het door deze tools haalbaar is om exact de locatie van het vliegtuig te bepalen. Zeer vaak wordt deze data geüpload op de websites waardoor je ongeveer realtime de locatie van de vlucht kan volgen. 

Waar en voor welke maatschappijen kan ik live vluchten volgen:

KLM Vlucht volgen 

Als je een KLM vlucht wil volgen kan dat op meerdere manieren. Allereerst kan je je KLM vlucht volgen via internet op de op de website van KLM zelf. Zij hebben een aparte vlucht statuspagina waar je realtime kan zien waar het KLM vliegtuig is. 

Het is mogelijk om tot 180 dagen terug in de tijd de historie van de vlucht te volgen. Daarnaast is het vlucht volgen van de luchtvaartmaatschappij te volgen via radar websites. Hierbij moet je denken aan pagina’s als radarbox.com, flightradar24.com. 

De meeste radar pagina’s hebben een mogelijkheid om per luchtvaartmaatschappij de vlucht te volgen. Wil je dus een vlucht KLM volgen kan dat via de  luchtvaartmaatschappij pagina. 

KLM vluchten volgen via een app is ook mogelijk via deze tools. Als je in de App store zoekt op de radar apps zijn deze gratis te downloaden en kan je zodoende bijvoorbeeld altijd je KLM vlucht naar Curaçao volgen.

 

Vlucht volgen TUI

Een TUI vlucht volgen kan ook via verschillende wegen. TUI heeft zelf een statuschecker op de website, zodoende kan je altijd volgen of de TUI vlucht reeds geland is. Gaat de vlucht van of naar Schiphol is het ook mogelijk om de realtime status van TUI vlucht te volgen op de Schiphol website. De Schiphol website wordt namelijk constant geüpdate en zodoende uitermate geschikt live vluchten te van TUI te volgen. 

Naast de website van TUI en de Schiphol websites zijn ook de radar websites ideaal om TUI vluchten te volgen. Sterker nog, hier kan je ook de vlucht volgen van TUI belgium, deze staan namelijk niet op de Schiphol website aangezien deze vaak in België landen. 

Mocht je er achter komen tijden het volgen van een tui vlucht dat deze veel vertraagd is of misschien wel is geannuleerd. Dan kan je altijd controleren op de vergoeding vertraging tui pagina controleren of er recht op compensatie bestaat.  

Transavia vlucht volgen

Vluchten van Transavia kan via verschillende paginas.Transavia vliegt op meerdere luchthavens en gebruikt voor het overgrote deel van haar vluchten de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. 

Dit betekent dus dat je de Transavia vlucht kan volgen via de website van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.  Uiteraard heeft Transavia ook een vluchtstatus pagina waar je een vluchtnummer kan voeren om zodoende de Transavia vlucht te volgen. 

Wil je de vluchten van Transavia liever volgen via een radar? Dan kan je ook nog gebruik maken van bijvoorbeeld Planefinder. Een website die om vluchten te volgen die wij nog niet eerder hebben genoemd op deze pagina. 

 

Vlucht volgen Eindhoven

Om vluchten te volgen welke vanaf Eindhoven vertrekken of daarop landen raden wij de website van de luchthaven aan. De luchthaven wordt via de verkeerstoren constant op de hoogte gehouden van de status van de vlucht. Daarom beschikken zij over het meest up-to-date gegevens en is het ideaal om een vlucht volgen Eindhoven. 

 

Vlucht volgen op vluchtnummer

Op de radar websites is het mogelijk om een vlucht te volgen op het vluchtnummer. Als je bijvoorbeeld bij Flightradar24, eigenlijk de grootste website om vluchten te volgen op het vergrootglas drukt kan je daar een vluchtnummer invoeren. Het is dan mogelijk om realtime het vliegtuig te volgen. Het is ook mogelijk om hier vluchthistorie te bekijken tot een paar dagen terug. Heb je een betaald abonnement dan kan je zelfs tot een jaar of zelfs drie jaar terug in de tijd om alle vlucht historie op te halen. 

 

Vliegtuig volgen in de lucht

Zie je een vliegtuig in de lucht die je graag wil volgen? Open dan een vliegtuig radar app. Als je deze op je telefoon hebt staan kan je gelijk zien wel vliegtuig het is. Je kan dan de vlucht volgen en zien van welke luchtvaartmaatschappij het is. 

Logischerwijs zijn er het meeste vluchten te vinden in de randstad in Nederland, aangezien Schiphol onze grootste luchthaven is. Maar zeker ook in bijvoorbeeld Friesland kan je militaire vliegtuigen volgen omdat daar een basis is. Over de jaren heen wordt het steeds drukker in de lucht en waardoor er steeds meer vliegtuigen te volgen zijn in de lucht. 

 

Mocht je nou op een vlucht hebben gezeten met vertraging. Dan kan je altijd een vlucht vertraagd claim indienen.