Wat was uw probleem bij Laudamotion?
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Laudamotion

Laudamotion werd in 2016 opgericht in Oostenrijk als privécharter Amira Air door oud Formule 1 kampioen Niki Lauda. Na het faillissement van luchtvaartmaatschappij NIKI in 2018, welke ook van Lauda was, onstond Laudamotion waarmee Lauda nogmaals een poging ondernam om een succesvolle luchtvaartmaatschappij te runnen.

Om dit serieus aan te pakken werd ook de vloot uitgebreid met een aantal Air Berlin toestellen, welke ook na het faillissement in 2017 verkrijgbaar waren. Ook Ryanair zag heil in de plannen, en nam Laudamotion, over in 2018. Als passagier denk je dan ook je vlucht bij Ryanair te boeken, maar vaak worden één van de elf  toestellen van Laudamotion ingezet. Deze zijn in tegenstelling tot Ryanair toestellen rood en vliegen met het vluchtnummer OE. In 2019 komen er nog eens 17 nieuwe toestellen bij, welke voornamelijk op de basissen in Wenen, Berlijn, Stuttgart en Düsseldorf zullen geplaatst worden. Vooral door Düsseldorf vliegen er inmiddels ook vele Nederlandse passagiers met Laudamotion.

 

Net als bij moedermaatschappij Ryanair draait alles om efficiëntie en is er weinig ruimte voor fouten. Wanneer er dan ook ergens een vliegtuig vertraging oploopt, kan het maar zomaar zijn dat ook andere vluchten vertraagd, of zelfs geannuleerd moeten worden. Gelukkig heeft u in deze gevallen recht op compensatie, net als bij overboeking. Dat is het geval wanneer Laudamotion meer tickets heeft verkocht dan het aantal beschikbare zitplaatsen.

Voor alle deze situaties is het van belang dat de uiteindelijke aankomstvertraging meer dan 3 uur betreft. Daarnaast moet de vertraging de schuld zijn van Laudamotion en niet van externe omstandigheden zoals slecht weer.

De compensatiebedragen zijn als volgt:

  • Laudamotion vluchten tot 1500 km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Laudamotion vluchten tussen 1500-3500 km, binnen de EU:        € 400,-
  • Laudamotion vluchten van meer dan 3500 km, buiten de EU:       € 600,-

Bent u ook met Laudamotion op vakantie/reis geweest en had uw problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of u wel of geen recht op compensatie heeft voor uw vlucht!

Kies uw situatie bij Laudamotion!

Vlucht vertraagd

Was uw Laudamotion vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Laudamotion geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Laudamotion overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Laudamotion vlucht checken! Had u een vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Laudamotion aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

quote_image

Laudamotion beroept zich vaak onterecht op buitengewone omstandigheden. Hiervoor starten we dan namens u een rechtszaak, om zo alsnog uw recht af te dwingen!

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !