Wat was uw situatie bij Ryanair?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Momenteel voert Aviclaim veel rechtszaken tegen Ryanair voor de personeelsstakingen die zich hebben voorgedaan in de zomer van 2018. Mocht je ook last hebben gehad van de stakingen, kan je hier een lijst controleren voor welke vluchten Aviclaim al een rechtszaak voert, dan wel gaat voeren.

Achtergrond informatie Ryanair

Ryanair werd in 1985 opgericht als een reguliere luchtvaartmaatschappij maar is inmiddels een echte prijsvechter in Europa. En daardoor zijn ze uitgegroeid tot een van de meest winstgevende ‘low-cost-carriers’ ter wereld. Ze vervoerden ruim 106 miljoen passagiers in 2016.

Met de ruim 350 identieke toestellen van Ryanair wordt er gevlogen op 33 landen, via 88 bestemmingen waarvan London Stansted en Dublin de belangrijkste zijn. Ryanair staat bekend om zijn spotgoedkope tickets, maar vooral ook om de dure extras. Een koffer inchecken, een wijziging in de boeking, een stoel kiezen of een drankje aan boord is allemaal vrij duur. Ook is er sprake van geweest dat Ryanair passagiers met overgewicht wilde laten bijbetalen, of dat passagiers moesten betalen voor het toiletbezoek.

Omdat bij Ryanair alles om efficiëntie draait, is er weinig ruimte voor fouten. Wanneer er dan ook ergens een vliegtuig vertraging oploopt, kan het maar zomaar zijn dat ook andere vluchten vertraagd, of zelfs geannuleerd moeten worden. Gelukkig heeft u in deze gevallen recht op compensatie, net als bij overboeking. Dat is het geval wanneer Ryanair meer tickets heeft verkocht dan het aantal beschikbare zitplaatsen en kunt u geweigerd worden op de vlucht.

Voor alle deze situaties is het van belang dat de uiteindelijke aankomstvertraging meer dan 3 uur betreft. Daarnaast moet de vertraging de schuld zijn van Ryanair en niet van externe omstandigheden zoals slecht weer.

De compensatiebedragen zijn als volgt:

  • Ryanair vluchten tot 1500 km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Ryanair vluchten tussen 1500-3500 km, binnen de EU:        € 400,-
  • Ryanair vluchten van meer dan 3500 km, buiten de EU:       € 600,-

Bent u ook met Ryanair op vakantie/reis geweest en had uw problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of u wel of geen recht op compensatie heeft voor uw vlucht!

Heeft u te maken gehad met annulering vanwege de slechte planning bij Ryanair in september/oktober 2017? Klik dan hier! 

Kies uw situatie bij Ryanair!

Vlucht vertraagd

Was uw Ryanair vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Ryanair geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Ryanair overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Ryanair vlucht checken! Had u een vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Ryanair aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten