Wat was het probleem met uw Norwegian vlucht?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Norwegian

Norwegian, officieel Norwegian Air Shuttle, is opgericht in 1993 en is een budgetmaatschappij uit… Noorwegen. In eerste jaren vloog de maatschappij voornamelijk in Scandinavië, maar inmiddels worden ook Zuid Europese vakantiebestemmingen veelvuldig bezocht door de toestellen van Norwegian, welke getypeerd worden door de rode neus en een bekende Scandinaaf op de staart.

De maatschappij is dusdanig hard gegroeid dat ze inmiddels de derde grootste budgetmaatschappij zijn achter Ryanair en easyJet. Sinds 2013 vliegt Norwegian niet alleen meer binnen Europa, maar worden ook Azië, Noord Amerika en Zuid Amerika aangedaan. Regelmatig stunt Norwegian met vluchten naar Amerika voor zo’n 300 euro retour. Al deze vluchten worden als Norwegian verkocht, maar in feite zijn het verschillende bedrijven met verschillende vluchtnummers. Zo worden de vluchten met DY uitgevoerd door Norwegian Air Shuttle en de vluchten met D8 worden door Norwegian Air International uitgevoerd.

Mocht u problemen hebben gehad met uw Norwegian vlucht, dan zijn uw rechten beschermd. Deze zijn opgenomen in de Verordening 261/2005. Als u dan te maken krijgt met een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht, dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie.

De compensatie die tegemoet kunt zien is als volgt:

- Norwegian vluchten tot 1500km:                          € 250,- (meer dan 3 uur vertraging)
- Norwegian vluchten tussen 1500-3500 km:        € 400,- (meer dan 3 uur vertraging)
- Norwegian vluchten van meer dan 3500 km:      € 300,- (tussen de 3 en 4 uur vertraging)
- Norwegian vluchten van meer dan 3500 km:      € 600,- (meer dan 4 uur vertraging)

Bent u ook met Norwegian op vakantie/reis geweest, en had uw problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of je wel of geen recht op compensatie hebt voor je vertraagde vlucht!

Kies uw situatie bij Norwegian:

Vlucht vertraagd

Was uw Norwegian vlucht vertraagd met meer dan 3 uur, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Norwegian geannuleerd kort voor vertrek? Dan heeft u recht op nieuwe vluchten en compensatie! Dit kan oplopen tot wel € 600,00 per persoon. Doe gelijk de check.

Overstap gemist

Was uw eerste vlucht vertraagd of geannuleerd waardoor u de aansluitende Norwegian vlucht heeft gemist? Dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie. Voor al uw vluchten in en wij vertellen u waar u recht op heeft.

Hoe dien ik een claim in bij voor mijn Norwegian vlucht?

Check uw vlucht

Voer uw Norwegian vlucht(en) in, beginnend bij het eerste vertrekpunt van uw reis. Kies daarna de situatie en geef aan welke eventuele vervangende vluchten u heeft genomen. U krijgt gelijk te zien waar u recht op heeft!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden, ook voor uw medepassagiers. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig van alle passagiers!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Norwegian aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 29% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !