Wat was het probleem met uw American Airlines vlucht?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

De luchtvaartmaatschappij American Airlines is opgericht in 1929. Op dat moment werd er een cooperatie opgericht om luchtvaartmaatschappijen op te kopen. In 1930 werden alle luchtvaartmaatschappijen onder deze cooperatie één onder de naam American Airlines. Met een vloot van maar liefst 946 vliegtuigen en 297 vliegtuigen in bestelling is American Airlines één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.  

Sinds maart 2016 biedt American Airlines de hun klanten om de ‘basic class’ te boeken. Een basic class ticket bij American Airlines betekent dat je geen stoel meer kan reserveren, het ticket niet kan wijzigen of annuleren. Dit moet ervoor zorgen dat de American Airlines de strijd aan kan gaan met prijsstunters in de VS.

Als hub gebruikt American Airlines: Dalas-Fort Worth International Airport, O’Hare International Airport, Miami International Airport, Lambert-St Louis Airport. Vanuit hier voeren ze voornamelijk vluchten uit binnen de Verenigde Staten en naar Canada, Zuid-Amerika, het Caribische gebied en West-Europa.

Sinds 6 mei 2017 heeft American Airlines weer een lijndienst opgezet vanaf Amsterdam Schiphol naar Dallas/ Fort Worth, ook al voldeed deze in het verleden niet aan de verwachtingen.

Voor vertragingen/ annuleringen van American Airlines vanuit Europa bent u door de Europese Unie in staat een claim bij hen neer te leggen.

Sinds 2005 is de een wetgeving van kracht die de rechten van de passagier beschermt, zodat u recht heeft op compensatie als uw United vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Bij overboeking bent u tegen uw zin geweigerd op uw vlucht. Ook wanneer u de aansluiting mist heeft u waarschijnlijk recht op compensatie. Om in aanmerking te komen moet uw reis wel vanuit Europa beginnen en moet u met meer dan 3 uur vertraagd zijn. De hoogte van de compensaties voor vertraagde vluchten zijn op basis van de gevlogen afstand, en gelden vanaf 3 uur vertraging:

                 American Airlines vluchten tot 1500km, binnen de EU:                         € 250,-
                 American Airlines  vluchten tussen 1500-3500km, binnen de EU:       € 400,-
                 American Airlines  vluchten van meer dan 3500km, buiten de EU:     € 600,-

Bent u ook met American Airlines op vakantie/reis geweest, en had uw problemen gedurende uw reis? Doe gelijk de check om te kijken of u recht heeft op compensatie.

Kies uw situatie bij American Airlines!

Vlucht vertraagd

Was uw American Airlines vlucht met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft. 

Vlucht geannuleerd

Was uw American Airlines vlucht geannuleerd en bent u daardoor meer dan 3 uur later aangekomen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij American Airlines vlucht overboekt en mocht u niet mee? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check bovenaan de pagina om te zien of u recht heeft op compensatie.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw American Airlines vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan kunt u een claim indienen.

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Alles ingevuld? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u American Airlines aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat soms moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 29% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !