Wat was het probleem met uw Air France vlucht?

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

AIRFRANCE

Air France is in 1933 als Société Air France. Tegenwoordig heeft het een hippere weergave van de naam, namelijk AIRFRANCE. Al 85 jaar vliegt Air France rond de wereld, met inmiddels zo’n 170 bestemmingen in bijna 80 landen. In 2004 was Air France de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa met zo’n 25% marktaandeel.

In 2003 gingen Air France en KLM samen, waardoor ze officieel Air France- KLM heten. Echter bleven beide maatschappijen onder hun eigen merk vliegen. Wel is er hierdoor sprake van samenwerking. Veel Air France vluchten worden uitgevoerd door KLM, en andersom. Daarnaast is Air France onderdeel van het SkyTeam, waardoor ook veel vluchten door andere partners uitgevoerd kunnen worden. De vluchten van Air France beginnen met de letters (IATA code) AF.

De basis van Air France is op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Als Nederlandse passagiers intercontinentaal vliegen met Air France zullen zij vrijwel altijd hier een overstap hebben. Voor binnenlandse vluchten (Franse vluchten) is de luchthaven Orly de uitvalsbasis van Air France.

Ook bij Air France worden er dagelijks vluchten vertraagd, geannuleerd en worden passagiers geweigerd vanwege overboeking. Ook gemiste aansluitingen zijn helaas redelijk normaal op de enorme luchthaven in Parijs. Gelukkig zijn uw rechten beschermd en opgenomen in de Verordening 261/2005. Als u dan te maken krijgt met vertraging, dan heeft u waarschijnlijk recht op compensatie.

De compensatie die tegemoet kunt zien is als volgt:

- Air France vluchten tot 1500km:                                 € 250,- (meer dan 3 uur vertraging)
- Air France vluchten tussen 1500-3500 km:               € 400,- (meer dan 3 uur vertraging)
- Air France vluchten van meer dan 3500 km:             € 300,- (tussen de 3 en 4 uur vertraging)
- Air France vluchten van meer dan 3500 km:             € 600,- (meer dan 4 uur vertraging)

Voor uw beeldvorming, vluchten tussen Nederland en Frankrijk zijn altijd minder dan 1500 kilometer, hierdoor is de maximale compensatie €250,00. Vanaf Zuid Spanje (en verder) wordt dit bedrag €400,00 en intercontinentale vluchten zijn goed voor €600,00 compensatie!

Bent u ook met Air France op vakantie/reis geweest, en had uw problemen gedurende uw reis? Voer uw vluchtgegevens in en zie gelijk of je wel of geen recht op compensatie hebt voor je vertraagde vlucht!

Kies uw situatie bij Air France!

Vlucht vertraagd

Was uw vlucht bij Air France met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft. 

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Air France geannuleerd en bent u daardoor met meer dan 3 uur vertraging op uw eindbestemming aangekomen? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Aansluiting gemist

Heeft u uw aansluitende vlucht bij Air France gemist vanwege een eerdere kleine vertraging? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check om te zien waar u recht op heeft.

Hoe dien ik een claim in voor mijn Air France vlucht?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw Air France vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie die voor u van toepassing was. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u Air France aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 29% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !