Wat was uw situatie bij Eurowings?
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Eurowings is de nieuwe low-cost luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group. Het doel van Eurowings is om binnen drie jaar te horen bij de drie meest toonaangevende low-cost luchtvaartmaatschappijen in Europa. Op dit moment vliegen ze al naar meer dan 130 bestemmingen binnen en buiten Europa.

Voor 2015 was Eurowings onder twee namen actief, Germanwings en Eurowings, Maar na de overname door de Lufthansa Group is de naam Germanwings verdwenen en wordt alles uitgevoerd onder de naam Eurowings. Het hoofdkantoor van Eurowings staat in Dusseldorf, hubs heeft Eurowings op de luchthavens van Keulen - Bonn, Dusseldorf, Hamburg en de luchthaven van Wenen.

Met een vloot van 32 vliegtuigen timmert Eurowings op dit moment hard aan de weg in Europa. Omdat ze zo hard groeien gaat er natuurlijk wel eens wat fout en kunnen vluchten vertraagd, geannuleerd of overboekt worden, of u mist de aansluiting. In het laatste geval wordt u geweigerd om in te stappen op de vlucht omdat er teveel stoelen zijn verkocht.  

Omdat Eurowings een Europese maatschappij is vallen zij ook onder de Europese wetgeving. Sinds 2005 is er een wetgeving in werking gesteld die u als passagier beschermt indien uw Eurowings vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was. Indien de vertraging meer dan 3 uur betrof, dan heeft u recht op compensatie! Het is wel van belang dat het hier gaat om de aankomstvertraging. De hoogte van de compensaties voor vertraagde Eurowings vluchten zijn op basis van de gevlogen afstand, en gelden vanaf 3 uur vertraging:

  • Vluchten tot 1500km, binnen de EU:                         € 250,-
  • Vluchten tussen 1500-3500km, binnen de EU:        € 400,-
  • Vluchten van meer dan 3500km, buiten de EU:       € 600,-

Kies uw situatie bij Eurowings!

Vlucht vertraagd

Was uw vlucht bij Eurowings met meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht geannuleerd

Was uw vlucht bij Eurowings geannuleerd en was u daardoor meer dan 3 uur vertraagd, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Vlucht overboekt

Was uw vliegtuig bij Eurowings overboekt en mocht u niet mee? Kwam u hierdoor met meer dan 3 uur vertraging alsnog aan op uw bestemming, dan heeft u waarschijnlijk recht op een compensatie! Doe gelijk de check boven, of onderaan de pagina om te zien waar u recht op heeft.

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw TUI vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u TUI aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !