Is uw Eurowings vlucht geannuleerd?

Een geannuleerde vlucht is super vervelend, maar het positieve is dat u waarschijnlijk recht heeft op een schadevergoeding van Eurowings! Dit kan oplopen tot wel 600 euro per persoon! Controleer gelijk uw vlucht!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wanneer is mijn vlucht officieel geannuleerd?
In feite is uw vlucht geannuleerd als deze niet doorgaat maar ook als deze niet wordt uitgevoerd door Eurowings zoals op uw ticket staat. Als u een reis heeft geboekt naar Eindhoven Airport en u komt aan op Amsterdam Schiphol, dan wordt dit ook gezien als een annulering. Als uw vlucht na het opstijgen terugkeert naar de luchthaven vanwege bijvoorbeeld een technisch mankement, wordt dit ook als een annulering gezien. Ook dan bent u immers niet op uw eindbestemming aangekomen.

Uw Eurowings vlucht is geannuleerd, wat nu?
Als uw vlucht geannuleerd is dient Eurowings u hierover gelijk te informeren. Daarnaast dienen ze u een nieuwe vlucht aan te bieden, onder vergelijkbare vervoersomstandigheden. Als u vlucht later dan 2 uur vertrekt is Eurowings verplicht u ook verzorging te bieden in de vorm van eten en drinken. Als u met uw nieuwe vlucht later dan 3 uur aankomt dan uw originele aankomsttijd, dan heeft u recht op compensatie!

Bij annulering kunt u op korte vluchten tot 1500 kilometer al bij 2 uur vertraging aanspraak maken op compensatie. De uiteindelijk duur van de vertraging wordt bepaald op het moment dat de cabin crew van Eurowings de deur van het vliegtuig open doen aan de gate.

Wetgeving
Zoals in de wet staat opgenomen (EU 261/2004) heeft u recht op een financiële compensatie als uw vlucht geannuleerd is. Er zijn alleen drie voorwaarden waar uw vlucht aan moet voldoen, alvorens wij een claim kunnen indienen bij Eurowings.

Deze zijn als volgt:
- U had een bevestigde boeking voor de geannuleerde vlucht van Eurowings.
- U bent na de omboeking van Eurowings met meer dan 3 uur vertraging aangekomen.
- De annulering was de schuld van Eurowings, en niet door bijvoorbeeld weersomstandigheden.

Voldoet uw geannuleerde Eurowings vlucht aan de bovenstaande voorwaarden? Dan heeft u waarschijnlijk recht op de volgende compensatie per passagier:

  • Voor vluchten tot 1500 kilometer (2 uren vertraagd) → 250 euro!
  • Binnen de EU, langer dan 1500 kilometer (3 uren vertraagd) → 400 euro!
  • Buiten de EU, tussen de 1500 en 3500 kilometer (3 uren vertraagd) → 400 euro!
  • Meer dan 3500 kilometer (3 uren vertraagd)     → 300 euro!
  • Meer dan 3500 kilometer (4 uren vertraagd) → 600 euro!

Doordat Aviclaim vele passagiers heeft bij gestaan bij geannuleerde vluchten weten we wanneer u wel of niet recht heeft op compensatie. We zien vaak dat claims onterecht worden afgewezen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. Als Aviclaim zijnde gaan wij hier uiteraard niet mee akkoord en zorgen wij ervoor dat Eurowings alsnog overgaat tot betaling. Doordat wij vele claims verzamelen, staan we sterker en Eurowings weet dat we doorgaan tot de Rechtbank als ze de compensatie niet verlenen! Daardoor heeft u vaak sneller uw compensatie, bovendien kost het inleveren bij Aviclaim u maar een aantal minuten.  

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw geannuleerde  vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij Eurowings. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw geannuleerde vlucht dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en moeten wij hiervoor naar de rechtbank. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook helemaal niets.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Vaak wordt een claim afgewezen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een geannuleerde vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een dikke 9! En daar zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !