Vueling vertraging? Kies uw situatie!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Vueling, dat in 2004 opgericht werd, heeft Barcelona en Rome als belangrijkste luchthavens in Europa. Net als bij andere prijsvechters is het ook bij Vueling van belang dat alles zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. Indien er dan ergens een kink in de kabel ontstaat, zorgt dit snel voor vertragingen. Hierdoor komen ook andere passagiers in de problemen en dit leidt soms tot annulering van uw Vueling vlucht.

Overboekingen, technische defecten of gewoon slechte planning: er zijn vele redenen waarom uw Vueling vlucht vertraagd of geannuleerd kan raken. Dit is uiterst vervelend en het komt eigenlijk nooit goed uit. Gelukkig heeft u in veel van deze gevallen recht op een vergoeding van Vueling die kan oplopen tot €600,00 per persoon.

Hoe u deze vergoeding kunt krijgen van Vueling? Daar helpen we u graag bij. We informeren u over uw rechten en het verkrijgen van de vergoeding van Vueling, ook al moeten we daarvoor een rechtszaak starten.

Wat te doen bij een Vueling vertraging?

Wij hebben het antwoord voor u op de volgende vragen:

Wanneer heb ik recht op vergoeding van Vueling?

In principe vallen alle Vueling vertragingen onder de Europese wetgeving welke de rechten van passagiers beschermt. In deze wet, de EU261/2004 is opgenomen dat passagiers in aanmerking komen voor vergoeding van Vueling wanneer de vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Ook wanneer de aansluitende vlucht gemist wordt is er waarschijnlijk recht op vergoeding. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet zijn om recht te hebben op vergoeding van Vueling:

  • U dient zich tijdig te hebben gemeld bij de incheckbalie van Vueling met de juiste papieren
  • U bent met minstens 3 uur vertraging aangekomen op de eindbestemming
  • De vertraging was niet vanwege buitengewone omstandigheden

Vueling hoeft u geen vergoeding te betalen wanneer zij kunnen aantonen dat er sprake was van buitengewone omstandigheden. Dit zijn situaties waarop Vueling zelf geen invloed heeft maar welke er wel voor zorgen dat de vlucht met vertraging wordt uitgevoerd. Te denken valt aan zeer slechte weersomstandigheden, terreurdreiging op de bestemming of stakingen van een externe partij zoals de bagage afhandelaars, welke nodig zijn om de vlucht uit te voeren. Echter wijst Vueling claims vaak af omdat er sprake van buitengewone omstandigheden zou zijn. Controleer daarom altijd uw vlucht via Aviclaim, juist in dit soort gevallen weten we toch nog de vergoeding te verkrijgen van Vueling via een rechtszaak.

Wanneer uw Vueling vlucht geannuleerd wordt is vooral het moment van annulering van belang om uw recht op vergoeding te kunnen bepalen. Deze regels zijn als volgt: 

- U bent meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd dat uw Vueling vlucht geannuleerd is. In dit geval heeft u helaas geen recht op vergoeding.
- U bent tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd dat uw Vueling vlucht geannuleerd is. Als u met een nieuwe vlucht meer dan twee uur eerder vertrekt of meer dan vier uur later aankomt ten opzichte van de oorspronkelijke boeking heeft u recht op vergoeding.  
- U bent minder dan 7 dagen voor vertrek geïnformeerd dat uw Vueling vlucht geannuleerd is. Als u met een nieuwe vlucht méér dan één uur eerder vertrekt of meer dan twee uur later aankomt ten opzichte van de  oorspronkelijke boeking heeft u recht op vergoeding. 

Hoe wordt de vergoeding berekend als Vueling vertraging heeft?

De hoogte van de vergoeding is onafhankelijk van de ticketprijs en is afhankelijk van de de vluchtafstand en de uiteindelijke duur van de vertraging. Als uw vlucht meer dan 3 uur vertraagd is heeft u al recht op een vergoeding van Vueling voor het geleden tijdsverlies. Het belangrijkste hierbij is dat het gaat om de aankomstvertraging en niet om de vertrekvertraging. U heeft recht op de volgende vergoedingen per passagier:

- €250,00 vergoeding voor vluchten tot 1500 kilometer
- €400,00 vergoeding voor vluchten tussen de 1500 kilometer en 3500 kilometer
- €300,00 vergoeding voor vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 3 uur)
- €600,00 vergoeding voor vluchten van meer dan 3500 kilometer (bij meer dan 4 uur)

Het is natuurlijk lastig inschatten hoe ver uw vlucht is, daarom een aantal voorbeelden zodat u kunt inschatten hoeveel vergoeding u kunt ontvangen voor uw Vueling vertraging:

- Amsterdam naar Berlijn, Parijs, Barcelona, Madrid, Rome, Warschau, London, Stockholm → € 250,00 vergoeding per passagier
- Amsterdam naar Lissabon, Athene, Istanbul, Marrakech, Canarische Eilanden, Malaga → € 400,00 vergoeding per passagier
- Amsterdam naar New York, Rio de Janeiro, Bangkok, Kaapstad, Dubai → € 600,00 vergoeding per passagier.

Staat uw bestemming er niet tussen, vul gelijk uw vluchtnummer in en ons systeem berekent voor u de afstand en de bijbehorende vergoeding!

Kan ik nog steeds mijn vergoeding aanvragen voor mijn Vueling vertraging?

U kunt tot 2 jaar na dato uw claim voor uw Vueling vertraging indienen bij Aviclaim als uw vlucht vertrok of landde in Nederland. Voor België is dit slechts één jaar. Ook als u reeds heeft geprobeerd om de vergoeding van Vueling te verkrijgen voor uw vertraging, kunnen wij uw claim nogmaals indienen. Vaak krijgen wij het uiteindelijk wel voor elkaar.

Vueling vertraging: zo dient u een claim in:

  • Kosteloze vlucht check: voer uw vlucht en datum in in onze vlucht checker en zie gelijk of uw Vueling vertraging in aanmerking komt voor vergoeding.
  • Documenten aanleveren: we hebben de vluchtdocumenten, een kopie identiteitsbewijs en een getekende volmacht nodig van alle passagiers waarvoor u de claim in wilt dienen bij Vueling. Dit kunt u uploaden in uw portaal of per e-mail toesturen.
  • Claimproces: wij zullen namens u Vueling aansprakelijk stellen voor de vertraging. Indien nodig zullen onze zeer ervaren juristen een rechtszaak opstarten om via die weg de vergoeding voor uw Vueling vertraging te verkrijgen!
  • Uitbetaling: als het ons gelukt is om de claim te winnen van Vueling dan zullen we u zo spoedig mogelijk uitbetalen. Voor onze no cure, no pay service houden we 29% van het claimbedrag in. Als het ons niet lukt om de vergoeding te verkrijgen, dan zijn er voor u geen kosten, ook niet als we eventueel een rechtszaak verliezen.

Dankzij onze jarenlange ervaring en grote database met vlucht- en weergegevens, weten we inmiddels wanneer passagiers recht hebben op vergoeding wanneer Vueling vertraging heeft. Heeft u nog vragen? Neem gelijk contact met ons op of vul uw vluchtgegevens in, dan zullen we spoedig contact met u opnemen.

Vueling vertraging: wie betaalt mijn hotel? 

Indien u te maken krijgt met vertraging van Vueling, dan dienen zij u ook te verzorgen. Ook als er sprake is van buitengewone omstandigheden. Dit houdt in dat ze u in verhouding tot de vertraging eten en drinken dienen aan te bieden, een hotel en vervoer van en naar het hotel indien de volgende vlucht pas een dag later gaat. Als Vueling u ten tijde van de vertraging niets aanbiedt, moet u de bonnetjes goed bewaren. Wij kunnen deze dan achteraf alsnog claimen. 

Mijn Vueling vlucht is zolang vertraagd, het heeft al geen zin meer. 

Dit kan natuurlijk dat u door de vertraging een belangrijke zakelijke afspraak mist of dat er van uw korte weekendtripje nog maar één dag overblijft waardoor het niet meer de moeite waard is. In dat geval, officieel na 5 uur vertraging, heeft u het recht om de vlucht te annuleren en de reeds betaalde ticketkosten terug te krijgen. Daarnaast heeft u ook nog recht op de vergoeding voor de vertraging en/of annulering. Dit kunnen wij ook voor u claimen. 

 

 

 

Kies uw situatie bij Vueling!

Vlucht geannuleerd

Was uw Vueling vlucht geannuleerd waardoor u met meer dan 3 uur vertraging aankwam op uw eindbestemming? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding! Doe gelijk de check!

Vlucht overboekt

Was uw vlucht bij Vueling overboekt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding! Voer gelijk uw vluchtgegevens in.

Aansluiting gemist

Heeft u de aansluiting gemist doordat de eerste Vueling vlucht vertraagd was? Dan heeft u recht op vergoeding. Vul uw vluchten direct in.

Inmiddels hebben honderden passagiers reeds compensatie ontvangen voor hun Vueling vertraging via Aviclaim. Bent u de volgende? Voer direct uw vluchtgegevens in en we gaan aan de slag. 

quote_image

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !