Is uw Eurowings vlucht overboekt?

Is uw Eurowings vlucht overboekt? Dan heeft u recht op compensatie. De compensatie voor een overboekte vlucht kan oplopen tot € 600,- per passagier! Controleer nu uw vlucht

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op bij overboeking van een vlucht?
Als u te maken heeft gehad met een overboekte vlucht bij Eurowings, dan moeten zij u verzorging bieden en nieuwe vluchten aanbieden onder vergelijkbare omstandigheden. Daarnaast heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een financiële compensatie. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de lengte van de vlucht. Overigens heeft u alleen recht op compensatie als meer dan drie uur later bent aangekomen op uw eindbestemming.

Hoe kan het dat een vlucht overboekt is?
Eurowings houdt er rekening mee dat er altijd passagiers zijn die niet komen opdagen. Door een aantal stoelen dubbel te verkopen verdienen zij meer geld. Het is dan te hopen voor Eurowings dat op de vlucht waar zij extra stoelen hebben verkocht er ook echt mensen niet komen opdagen, of bijvoorbeeld te laat zijn. Komen alle passagiers opdagen, dan heeft Eurowings een probleem en moeten er mensen geweigerd worden. Vaak bieden ze dan een geldbedrag om te wachten op de volgende vlucht. Ook al lijkt het aanbod aantrekkelijk, het kan zijn dat je recht hebt op meer geld dan dat ze bieden.

Wetgeving
In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagier recht heeft op financiële compensatie wanneer die te maken krijgt met een overboekte vlucht. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de afstand dat gevlogen zou worden.

U heeft recht op de volgende compensatie per passagier:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie

Een claim indienen kan een hele onderneming zijn. Het duurt vaak lang en er bestaat een grote kans dat u een incorrect antwoord krijgt over uw claim. In veel gevallen worden claims afgewezen omdat Eurowings vindt dat ze aan hun plichten hebben voldaan door u om te boeken en verzorging te bieden. Doordat wij vele claims verzamelen en de juridische kennis bezitten staat Aviclaim sterker dan de gemiddelde consument. Eurowings  weet dat Aviclaim doorgaat tot de Rechtbank als ze de compensatie niet verlenen. Daardoor heeft u vaak sneller uw compensatie en is het indienen van een claim zo geregeld!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw overboekte Eurowings vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij Eurowings. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en wij hiervoor naar de rechtbank moeten. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw vlucht te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekte vlucht bij Eurowings zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een ruime 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !