10 makkelijke tips voor een comfortabele vlucht

10 makkelijke tips voor een comfortabele vlucht

  1. Regel toegang tot een lounge

Voordat je op een lange vlucht stapt, is het heerlijk om even te relaxen in een businesslounge. Er zijn verschillende apps die loungetoegang aanbieden, zoals LoungeBuddy en Priority Pass. Met deze apps kun je voor een (klein) bedrag een dagpas bemachtigen voor de lounge van veel luchtvaartmaatschappijen.

  1. Bereid je eten en drinken voor

Het is niet toegestaan om water mee te nemen door de douane. Wat je wel kunt doen is lege flesjes meenemen en die voor het boarden vullen met fris kraanwater. Ook broodjes en (gezonde) snacks kun je soms het beste van thuis meenemen. Je mag zelfs een klein flesje alcohol meenemen en opdrinken in het vliegtuig.

  1. Zorg dat je ruimte hebt voor je handbagage

Soms zitten de bagagevakken in de cabine zo vol dat je handbagage een stuk bij je vandaan wordt geplaatst. Dit kun je voorkomen door op tijd in de rij te gaan staan om te boarden. Op die manier heb je je spullen altijd bij de hand.

  1. Maak gebruik van stoelkeuze

Kies voor vertrek een fijne stoel. Hiervoor kun je de website Seatguru gebruiken, die laat plattegrondjes zien van het vliegtuig waarmee je reist. Op die manier kun je precies zien waar je komt te zitten. Houd er bij het maken van je keuze rekening mee wat voor type reiziger je bent. Zit je tijdens de vlucht rustig te lezen of te slapen, neem dan een stoel bij het raam zodat je weinig gestoord wordt. Houd je ervan om regelmatig de benen te gaan strekken, kies dan een stoel aan het gangpad.

  1. Trek kleding in laagjes aan

Zelfs tijdens een vlucht kan de temperatuur in de cabine nogal schommelen. Trek daarom verschillende laagjes kleding aan, zodat je iets aan of uit kunt trekken als het kouder of warmer wordt.

  1. Neem een powerbank mee

Niet alle vliegtuigen beschikken nog over USB-oplaadpunten. Daarom is het handig om een opgeladen powerbank mee te nemen, zodat je je apparaten niet hoeft te missen door een lege batterij.

  1. Neem je smartphone en/of tablet mee

De keuze aan entertainment op een vlucht is niet altijd je smaak. Tegenwoordig kun je heel makkelijk voor je eigen entertainment zorgen, door bijvoorbeeld de app van Netflix te downloaden op je smartphone of tablet. Zo heb je jouw favoriete serie of film altijd bij de hand.

  1. Neem oordopjes mee

Je kunt tijdens de vlucht zoveel mogelijk geluid buitensluiten door een noice-cancelling koptelefoon of in-ear oortjes te gebruiken.

  1. Doe je bril op

Als je normaal gesproken contactlenzen draagt, is het een aanrader om ze tijdens een lange vlucht uit te doen. De lucht in de cabine is erg droog en dat kan irriteren. Een bril is dan veel comfortabeler.

  1. Draag een sjaal

Een sjaal kan eigenlijk niet ontbreken in je handbagage, want je kunt hem voor veel doeleinden gebruiken. Handig tegen de zon, tegen de kou of te gebruiken als kussen in het vliegtuig.