5 Bizarre redenen voor een noodlanding

We hopen dat je er nooit mee te maken hebt gehad of gaat krijgen, want je hart gaat toch even wat sneller kloppen als de gezagvoerder de mededeling doet dat er een ‘emergency landing’ gaat plaatsvinden. Gelukkig zijn het achteraf vaak komische verhalen, waarbij de piloot het zekere voor het onzekere nam.

1: Piloot opgesloten op toilet
Een ongelukkig piloot met hoge nood sloot zichzelf per ongeluk op in het toilet omdat de deurhendel af brak. Een passagier probeerde vervolgens de copiloot te overtuigen om de cockpit te openen, zodat die zijn collega kon helpen. De copiloot vertrouwde het niet, en ging uit van een kaping.

2: Piloot gooit koffie om
Niets lekkerder dan een goeie kop koffie op de ochtendvlucht moet deze piloot hebben gedacht. Gedurende zijn opleiding had hij ongetwijfeld geleerd om dit niet over één van de honderden knopjes te morsen. Toch gebeurde het, waardoor het vliegtuig een automatisch noodsignaal begon uit te zenden. Na de noodlanding konden de passagiers hun vlucht pas de volgende dag vervolgen.

3: Uitklappende noodglijbaan
Op een vlucht van United Airlines werden de passagiers opgeschrikt door een plots sissend geluid. De noodglijbaan pompte zichzelf namelijk op. Gelukkig niet zoals bij een noodlanding gebruikelijk naar buiten toe, maar de cabine in, waardoor de nooduitgang geblokkeerd werd. 

4: Ruziemakend bruidspaar
Dan ben je pas getrouwd, en begint de honeymoon, waarvan de meeste mensen hem maar één keer maken in hun leven. De 22-jarige man genoot echter iets te fanatiek van de ‘duty-free’ wodka, waarna hij ruzie kreeg met zijn vrouw, de cabin crew en medepassagiers. Het resultaat; met handboeien om vastgezet in het vliegtuig, een fikse boete, afgezet in Bermuda en het risico lopen op een celstraf aldaar en een vrouw die haar huwelijksreis naar Cuba alleen moest vervolgen. Of ze nog steeds gelukkig zijn, is niet bekend.

5: Toetreding tot de Mile-High-Club
Een Amerikaanse meneer had wel eens iets gelezen over deze club, waarna hij de hand aan zichzelf legde. Of het is gelukt, laten we in het midden, maar dat er een gek stofje vrijkwam bij deze man is een feit. Later probeerde hij ook nog de deur van een nooduitgang te openen, waarna een politieagent die ook op de vlucht zat hem inrekende en de piloot een noodlanding maakte om de man eruit te zetten.

Mochten we dit soort zaken en redenen ooit tegenkomen, zijn we erg benieuwd of we als winnaar uit de strijd kunnen komen.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten