“Airbussen zijn comfortabeler dan Boeings”

Volgens Lonely Planet, bekend van de populaire reisgidsen, zijn Airbussen comfortabeler om mee te reizen dan Boeings. Zij adviseert haar lezers dan ook om met Airbussen te vliegen. De reden is dat deze in verreweg de meeste gevallen meer ruimte en dus meer comfort bieden aan de passagiers.

“De luchtvaartmaatschappij bepaald hoeveel beenruimte je hebt. Maar hoe breed de stoelen zijn, is vooral afhankelijk van het vliegtuig”, aldus Lonely Planet. De cabine van de Airbus is net wat breder dan die van de Boeing, waardoor de stoelen gemiddeld een inch breder zijn.

Er is volgens Lonely Planet één uitzondering op de regel, en dat is de Boeing 767. Dit type heeft een 2-3-2 indeling, waardoor er maar één middenstoel per rij is en verder iedereen aan het raam of het gangpad zit. Dit maakt het een populair vliegtuig.

Passagiers wordt aangeraden om altijd de seat map te bekijken voorafgaand aan het boeken van een vlucht. Er zijn namelijk budgetmaatschappijen die een extra rij stoelen in hun Airbus heeft gepropt en er zijn ook maatschappijen die nog een ruime 3-3-3-indeling aanbieden in de Boeing 777.

Over het algemeen adviseert Lonely Planet om de volgende types vliegtuigen te vermijden: de Boeing 737, 757, 777 en 787. De toestellen die juist worden aangeraden zijn de Airbus A320, A330, 340, A350, A380 en de Boeing 767. 

Als het gaat om regionale toestellen krijgen de Embrear E-jets en de Bombardier DSeries complimenten van Lonely Planet, de rest zou minder comfortabel zijn.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !