Brussels Airlines schrapt vluchten

Slecht nieuws voor passagiers van Brussels Airlines; de Belgische luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dat bijna alle vluchten van en naar België en Spanje op maandag 14 en woensdag 16 mei 2018 geen doorgang zullen vinden als gevolg van een pilotenstaking. Op de site van Brussels Airlines wordt aangegeven welke vluchten wel uitgevoerd zullen worden. Hieruit blijkt dat er op de betreffende dagen niet tussen België en Spanje gevlogen wordt.

De piloten willen gaan staken, omdat zij van mening zijn dat zij niet genoeg salaris ontvangen en niet tevreden zijn over de balans tussen werk en privé. Het eerste bod van Brussels Airlines is door de piloten al van tafel geveegd.

Door de geplande stakingen zullen er op maandag 14 mei 278 vluchten niet uitgevoerd worden, op woensdag 16 mei zullen er 279 vluchten geannuleerd worden. Dit zorgt er voor dat er een geschat aantal van 63.000 passagiers hinder zullen ondervinden van de stakingen.

Passagiers die getroffen worden door de staking hebben mogelijk recht op compensatie indien zij met een nieuwe vlucht één uur eerder vertrekken, of twee uur later aankomen op de eindbestemming ten opzichte van hun origineel geboekte ticket. Deze compensatie kan oplopen tot €600,00 per passagier.  Wanneer passagiers besluiten om niet te vliegen, omdat het alternatief geen optie is, hebben zij recht op een refund van de luchtvaartmaatschappij.