Budgetplekken om de prijs op te drijven

Het goedkoopste wijntje van de kaart bestellen? Dat doe je niet, dat kan toch nooit van goede kwaliteit zijn. Hetzelfde principe geldt tegenwoordig voor vliegtuigstoelen door de invoering van ‘Basic Economy Class’.

Waar de luchtvaartmaatschappijen al proberen zoveel mogelijk Economy Class stoelen te verkopen door bijvoorbeeld de beenruimte te verminderen, is er nog een nieuwe manier gevonden om meer geld te verdienen. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Amerikaanse airlines: American Airlines, Delta Airlines en United Airlines hebben de ‘Basic Economy Class’ geïntroduceerd.

Deze klasse moet de luchtvaartmaatschappijen instaat stellen om te concurreren met lowbudgetmaatschappijen als Ryanair, Vueling en Airberlin.

Bloomberg meldt dat het naast het aanbieden van deze nog minder comfortabele klasse waardoor het concurrentie vermogen groter wordt er voor de luchtvaartmaatschappijen nog een voordeel kleeft aan het introduceren van deze klasse. De passagier is namelijk bereid iets meer te betalen voor de normale Economy Class waardoor ze hier meer geld op verdienen.

Verschillende testen hebben het succes van de nieuwe strategie bewezen. Bij American Airlines ruilde ongeveer 50% zijn budgetplek in voor de duurdere Economy Class en bij United Airlines was dit zelfs 60 tot 70%.

Wat zou jij doen op een lange vlucht? 

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !