Claimkosten staking Ryanair drie tot vier miljoen euro

Aviclaim, claimbureau voor het claimen van compensatie bij vertraagde en geannuleerde vluchten ziet een extreme stijging in het aantal claim aanmeldingen. Sinds het moment dat Ryanair definitief vluchten is gaan annuleren vanwege de staking komen er honderden extra claimaanvragen binnen. De claimkosten voor Ryanair worden nu door Aviclaim geschat op een bedrag van drie tot vier miljoen euro.

Gemiddeld claimt een Ryanair klant bij Aviclaim € 372,-, dit bedrag behelst het wettelijke compensatiebedrag en de gemaakte onkosten van de klant. Het personeel van Ryanair gaat staken op 25 en 26 juli en elke dag zijn er ongeveer 50.000 passagiers gedupeerd. Hieruit kan worden afgeleid dat de staking Ryanair waarschijnlijk tussen de drie en vier miljoen euro aan claims gaat kosten.

Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim, verwacht dat er op het laatste moment nog meer vluchten geannuleerd zullen worden. De vorige keer dat er problemen waren met het personeel van Ryanair zagen we ook dat er kort voor de vlucht nog veel annuleringen plaatsvonden. Daarnaast is er een interne brief gelekt dat de stakingsbereidheid groot is.’

Van de dreigbrief die Ryanair aan de claimbureaus heeft verzonden is dhr. Kuilman niet geschrokken, ‘op dit punt zullen de rechters in ons voordeel beslissen.’ ‘Veel van onze klanten kunnen Ryanair zelf niet bereiken, om uiteindelijk gecompenseerd te worden neemt men uiteindelijk een claimbureau in de arm.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !