Corendon stopt met vliegen tot 31 maart

Corendon heeft besloten geen reizen meer uit te voeren vanwege het Corona virus. In de afgelopen weken zijn vele landen getroffen door het corona virus waardoor het niet meer mogelijk is om de operatie op een normale manier uit te voeren. Hoogstwaarschijnlijk komen er steeds meer landen bij en heeft het dus geen zin om de mensen een worst voor de neus te houden. 

 

Daarnaast ligt op de meeste vakantiebestemmingen de het dagelijks leven stil. In de meeste landen zijn bars, restaurants accomodaties maar ook bezienswaardigheden als musea en historische plekken gesloten. Voor de vakantieganger zal het dus sowieso niet zo zijn als verwacht op reis. Kosten om de mensen te repratieren vanaf vakantie bestemmingen zijn enorm hoog. Vaak moet er met lege vliegtuigen heen worden gevlogen omdat niemand meer geaccepteerd wordt. Er is wel personeel nodig op die vluchten om op de terugvlucht de juiste service te kunnen bieden. 

Helaas hebben de mensen waarvan hun vlucht wordt geannuleerd geen recht op een vergoeding vertraging Corendon. Iedereen krijgt een voucher aangeboden en daarmee is het mogelijk de reis om te boeken.