De beste tips voor het inpakken van de koffer

Het is weer de vakantieperiode en iedereen is bepakt en bezakt op weg naar zijn of haar vakantiebestemming. Maar voordat de vakantie kan beginnen moet je de koffer nog inpakken.

In dit verhaal zijn er meerdere soorten inpakkers. De persoon die de ochtend van vertrek nog even snel wat spullen in een slingerende koffer gooit en de persoon die een week van te voren al netjes alles op stapeltjes klaar heeft liggen. Ook is er de persoon die met geen mogelijkheid zijn koffer dicht krijgt en de persoon die zijn rugzak over zijn schouder gooit en klaar staat.

In het kort: bij het inpakken van een vakantiekoffer komt meer kijken dan alleen kleren in een koffer doen. Om het proces een beetje soepel te laten verlopen en stress te voorkomen hebben wij 8 handige tips voor je op een rij gezet.

Tip 1. De inpaklijst

Wat voor een type inpakker je ook bent, een lijst maken van te voren is altijd handig. Op deze manier kan je niks vergeten en denk je actief na over wat je mee moet nemen. Schrijf op deze lijst ook de dingen op waarvan je denkt: ‘ik ben echt niet zo dom dat ik dat vergeet’. Je zal namelijk niet de eerste zijn die op het vliegveld aankomt zonder paspoort.

Tip 2. Handig je koffer inpakken met packing cubes

Hoe langer je weggaat hoe meer je mee wil nemen en hoe sneller je koffer in een grote hoop kleren verandert waarin de deodorant niet meer vinden is. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van packing cubes, je kan verschillende sets bestellen.. Dit zijn aparte kleinere tassen/compartimenten die je in de koffer kan doen om spullen te verdelen, zo raak je niks meer kwijt.

Tip 3. Organiseer je kabels

Het gevoel dat mensen hebben wanneer ze de kerstverlichting van de kerstboom proberen uit de knoop te halen komt vaak terug tijdens het uitpakken van je koffer op vakantie. Alle kabels van de ipad, camera, mobiel en laptop zijn een wirwar van stekkers en knopen geworden. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van kabel organizers Dit zijn handige tassen waar je al je elektronica makkelijk in kan opbergen zonder dat het door de war gaat of kwijt raakt in de koffer.

Tip 4. Flacons voor cosmetica

Naast de kleren neemt de toilettas ook veel ruimte in beslag. De één heeft een hele beautycase die de halve koffer al in beslag neemt de ander heeft door de hele koffer allemaal verschillende plastic tasjes met shampoo, zonnebrand, en make-up. Om ruimte te besparen kan je kleinere flacons kopen waar je je favoriete shampoo in kan doen zonder de hele tube mee te hoeven nemen.

Ben je niet te kieskeurig met je schoonheidsproducten kan je ook naar de drogist voor de mainstream producten die ook in reisvariant te krijgen zijn.

Tip 5. Rol kleding op

Ben je de inpakker die zijn koffer nooit dicht krijgt is het oprollen van de kleding een gouden tip. Het klinkt misschien raar maar op deze manier kan je veel meer kleding meenemen.

Tip 6. Zware spullen onderop

Let bij het inpakken op de plaats waar het meeste gewicht op rust. Bij een weekendtas heb je dit probleem niet, maar zodra je een rolkoffer hebt zakt alle kleding naar beneden zodra de koffer rechtop staat. Pak daarom de zware spullen in op de plek van de wielen: onderop.

Tip 7. Breekbare spullen

Neem je een leuk Hollands beeldje mee voor je tante in Spanje of wil je een fles wijn mee terug nemen let er dan op dat dit breekbaar is en er met de koffer wordt gegooid. Wikkel breekbare spullen daarom altijd in een handdoek of wat doeken of stop het in de handbagage zodra dit mogelijk is.

Tip 8. Zware spullen

Boeken, schoenen en de toilettas wegen het meest dus houd hier rekening mee. Gebruik voor de toiletspullen de flacons en spreek af wie wat meeneemt, je hebt natuurlijk geen 5 flessen zonnebrand en tandpasta nodig. Gebruik daarnaast een e-reader in plaats van boeken en neem niet te veel schoenen mee. Draag daarbij de zwaarste op de reis zelf.

Stressloos je koffer inpakken

Welke inpakker je ook bent, een reis goed voorbereiden scheelt een hoop stress op de reis zelf.

Daarnaast raden wij aan voor de personen die vaak dingen vergeten of gek zijn op winkelen: houd wat ruimte over in de koffer. Dit voorkomt inpakstress op de terugweg: want laten we eerlijk zijn, het lijkt altijd alsof de spullen zijn verdubbeld zodra je naar huis gaat.

Kijk voor meer handige tassen en tips op Sunflake, waar je ook de handige packing cubes kan vinden.