De meest geliefde luchtvaartmaatschappijen

In elke branche is er wel een organisatie die de kwaliteit van de verschillende partijen in de markt meet. Zo worden er wereldwijd cijfers en prijzen weggegeven voor het bedrijf dat de beste werkgever is en voor het meest innovatieve bedrijf.

In de luchtvaartbranche peilt Skytrax bijna alles. Zij controleren de kwaliteit van luchthavens, lounges op luchthavens, het entertainment aan boord van het vliegtuig etcetera.

Ook dit jaar is Skytrax met een lijstje gekomen van de meest geliefde luchtvaartmaatschappijen. Skytrax heeft op hun reisreview website een onderzoek gehouden onder klanten van 420 luchtvaartmaatschappijen. Al deze luchtvaartmaatschappijen zijn getest op acht categorieën: zitcomfort, eten, drinken, het entertainment programma, de wifi aan boord, service op de airport en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Er is een Indische luchtvaartmaatschappij, Vistara, die het hoogste scoort (ook wij hadden hier nog nooit van gehoord). Zij behaalden maar liefst een tevredenheidsscore van 8,6. Helaas voor hen zijn zij niet opgenomen in de totale score omdat er maar 50 reviews over deze maatschappij zijn binnengekomen.

Wat voor ons interessant is, is welke Europese luchtvaartmaatschappijen een hoge score hebben gekregen. Immers is er een grote kans dat jij als Europeaan in stapt bij een Europese maatschappij.  

Volgens Skytrax is in Europa Aegean Airlines de meest geliefde luchtvaartmaatschappij. Zij komen in totaal op een vierde plek met een score van 8,07. Lufthansa volgt als tweede maatschappij binnen Europa met een score van 7,1. Opvallend is dat een low-cost luchtvaartmaatschappij als Ryanair enorm veel hoger scoort in vergelijking met het voorgaande jaar en nu een 6,1 scoort. Daarmee streeft Ryanair British Airways voorbij die slechts een score heeft van 5,5!

Onze Nederlandse trots KLM scoort precies een 7,0, een mooie score!