Drukte op Schiphol? Tips!

Amsterdam-Schiphol Airport is een van de drukste luchthavens ter wereld en zeker in de zomerperiode is dit te merken. Reizigers van over de hele wereld reizen via Schiphol naar hun vakantiebestemming en ook een groot deel van de Nederlandse vakantieganger gebruikt Schiphol als vertrekpunt. Dit kan problemen met zich meebrengen dus Aviclaim heeft een aantal tips bij elkaar gezocht om deze drukke dagen iets dragelijker te maken.

 

  1. Online inchecken

 De grootste drukte zal vooral te merken zijn bij de incheckbalies en de securitycheck. Hierom is online inchecken een goede manier om deze drukte te vermijden aangezien hiermee veel tijd kan worden bespaart. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het verplicht om online in te checken, zoals bij Ryanair

 

  1. Vertrekmoment

Bepaalde dagen zijn drukker dan andere dagen. Vooral de maandag, vrijdag en zaterdag zijn dagen waarop veel mensen gebruik maken van Schiphol. Wil u de drukte omzeilen? Vertrek dan vooral niet op deze dagen, maar op een andere dag. Via de site van Schiphol kunt u checken of het druk wordt op uw vertrekdag. 

 

  1. Andere luchthaven

 Nederland kent meerdere luchthavens, denk aan Eindhoven of Rotterdam, waarvandaan veel luchtvaartmaatschappijen naar vakantiebestemmingen vliegen. Dit kan goedkoper zijn en zal, zeker in de schoolvakantie, een hoop drukte schelen. 

 

  1. Neem de tijd

Uw heeft vakantie, relax! Wees ruim op tijd aanwezig op de luchthaven, hierdoor kunt u rustig aan doen en heeft u een buffer voor als er onverhoopt wél iets mis gaat. Een lange rij bij de incheckbalie of bij de douane zal hierdoor een stuk minder stressvol zijn. Zorg ook dat u alle reisdocumenten compleet en paraat heeft, hierdoor verloopt het inchecken nog net iets soepeler.