Gatwick Airport gesloten vanwege drones

Op 19 december jl. heeft een dronevlieger het hele vliegverkeer plat gelegd op het Londense vliegveld van Gatwick. De politie en zelfs het leger waren uitgerukt om de mysterieuze ‘droneterrorist’ op te pakken. Met man en macht werd er gezocht, maar dit mocht niet baten. Het gevolg van de dronevluchten was dat er grote chaos ontstond en dat er duizenden passagiers strandden op de het op één na drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk.

Easyjet besloot woensdagavond als eerste om de hele dag haar vliegtuigen aan de grond te houden. Ryanair koos eieren voor haar geld en liet alle vliegtuigen uitwijken naar Stansted Airport.

Inmiddels lijkt het vliegverkeer weer langzaam op gang te komen op Gatwick. Het is vooralsnog onduidelijk of er nog steeds drones rondvliegen op en rondom het vliegveld. De komende uren mogen er een beperkt aantal vliegtuigen opstijgen. Zo’n 110,000 passagiers zijn benadeeld door de vertraging. Al met al heeft de vertraging  zo’n 36 uur geduurd. En van de dader mist nog ieder spoor.

Heeft u ook vertraging gehad op Gatwick Airport? Dan is het helaas niet mogelijk om compensatie voor de vertraging te krijgen, het betreft hier namelijk de zogenoemde buitengewone omstandigheden. Wel moet de luchtvaartmaatschappij een alternatieve vlucht aanbieden en moeten hotelkosten vergoed worden wanneer u heeft moeten overnachten.  

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten