Geld besparen op je vliegticket!

De ‘gezellige’ decembermaand komt er weer aan, maar misschien heb jij veel meer zin om al die gezelligheid te ontvluchten en er op uit te trekken voor een lekkere vakantie of stedentrip.

Uit een onderzoek van een grote ticketwebsite die ruim 13 miljard vluchtgegevens analyseerde, blijkt dat er een ideaal moment is om je vlucht te boeken. Namelijk dinsdagavond en gemiddeld 56 dagen voor vertrek. Toegegeven, de 56 dagen voor kerst en oud en nieuw gaat hem niet meer worden, maar je hebt nog wel twee dinsdagavonden om een vette trip te boeken! Hiermee kun je al snel 11% besparen. Als je nu ook nog ‘s avonds vliegt in plaats van ‘s ochtends, dan heb je nog eens 5% van je ticketprijs in the pocket.

Mocht de kerstperiode te vroeg komen, maar sta je wel te popelen om een vette reis voor 2017 te boeken, check dan eerst onderstaand lijstje even. Voor New York bijvoorbeeld, moet je 32 dagen van te voren boeken om zo goedkoop mogelijk te vliegen.

32 dagen voor vertrek naar New York
42 dagen voor vertrek naar Bangkok
48 dagen voor vertrek naar Manilla
54 dagen voor vertrek naar Los Angeles
56 dagen voor vertrek naar Istanboel
58 dagen voor vertrek naar Bali
58 dagen voor vertrek naar Jakarta
58 dagen voor vertrek naar Barcelona
58 dagen voor vertrek Lissabon
60 dagen voor vertrek naar Londen
(Gebaseerd op de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders)

In hoeverre het onderzoek te vertrouwen is, is lastig in te schatten. Maar het is zeker de moeite waard om de prijzen eens in de gaten te houden en een paar basisregels in acht te nemen. Boeken op dinsdagavond, gemiddeld 56 dagen van te voren en niet vliegen in de ochtend of zaterdag! :)