Leuke veiligheidsinstructie video's, ze bestaan!

Ver, heel ver van ons kleine kikkerlandje vandaan ligt het prachtige Nieuw Zeeland. De marketing afdeling van de landelijke luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft goede zaken gedaan en is veelvuldig in het nieuws geweest door meerdere leuke veiligheidsinstructie videos uit te brengen.

Als je regelmatig vliegt, dan weet je inmiddels wel dat je zwemvest onder de stoel ligt, de zuurstofmaskers uit het plafond komen indien nodig (let op; éérst jezelf helpen, dan anderen :)) en dat je riem om moet ten tijde van opstijgen, dalen en hevige turbulentie. Ondanks dat je al deze regels kunt dromen hoop je ze nooit nodig te hebben. Maar er zijn ook mensen die minder vaak vliegen en geen idee hebben wat te doen in een noodsituatie. Dan kun je ze maar beter een leuk filmpje voorschotelen, zo moet Air New Zealand gedacht hebben.

De maatschappij combineert prachtige beelden van het land met cultuur, nationale trots en humor in één. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video van de Lord of the Rings, wat in de ruige natuur van Nieuw Zeeland is opgenomen. 

Een andere variant is met de survival held Bear Grylls in de hoofdrol, die met zijn zwemvest de wilde rivieren trotseert. De pakkende titel erbij maakt het helemaal af: ‘The Bear essentials of surviving” 


Een andere variant “Safety in Paradise” stelt voornamelijk het buureiland Fiji centraal, waarop Air New Zealand regulier vliegt. Deze variant kwam op redelijk wat kritiek te staan, omdat de vier bloedmooie dames de aandacht op zouden eisen, in plaats van de veiligheidsinstructies of het eiland Fiji. Wij vinden in ieder geval elke variant al een stuk beter dan een standaard animatiefilmpje.