Meet Lilou: het anti-vliegangst varken!

Heb jij last van vliegangst? Gooi jij jezelf helemaal vol met kalmeringspillen voordat je aan boord stapt van een vliegtuig? Dat is niet meer nodig! Althans, nog een keer dan, om naar San Francisco te vliegen.

In Nederland wordt het fenomeen koe-knuffelen al regelmatig ingezet om gestresste mensen te laten ontspannen of van hun angsten af te komen. Echter zal de plastic koe-variant op Schiphol je niet helpen, om van je vliegangst en stress af te komen. Op de luchthaven van San Francisco hebben ze sinds 2013 al 20 honden rondlopen om de mensen wat afleiding te geven, en zo hun angsten en stress tijdelijk te laten vergeten. Het is namelijk een feit dat het aaien van dieren kalmerend werkt, en ook als therapie wordt voorgeschreven. Echter is er nu een uitbreiding van het arsenaal aan viervoeters in ‘San Fran’, namelijk: Lilou!

 

 

Lilou is misschien wat minder zacht dan een labrador, het is namelijk een varkentje! Desalniettemin is Lilou het eerste gecertificeerde varken in het Dierentherapie Programma van de luchthaven van San Francisco. Ze is dan ook in korte tijd razend populair geworden, mede dankzij haar komische outfits en trucs. Zo speelt ze ‘piano’ en kan ze op haar achterpoten staan. Sterker nog, Ms Lilou heeft een eigen instagram account, met ruim 6.500 volgers!