Piloot deels uit cockpit gezogen

Chaos tijdens een vlucht van Sichuan Airlines. De vlucht van China naar Tibet kreeg plots een schokkende wending, toen een van de ruiten van de cockpit afbrak en de co-piloot bijna naar buiten gezogen werd.

De piloot van het vliegtuig werd als een held beschouwd nadat hij het toestel handmatig had weten te landen om zo zijn collega te redden. Nadat het vliegtuig een hoogte van ongeveer 10 km bereikt had brak een van de ruiten van de cockpit plotseling af, waardoor het een loeizware opgave werd om een crash te voorkomen. Chinese autoriteiten hebben laten weten dat naast de co-piloot een van de medewerkers op de vlucht gewond raakte, maar de 119 passagiers op de vlucht bleven ongedeerd.

Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar de mogelijke oorzaak van het incident. De passagiers werden net voorzien van een ontbijt toen het toestel een korte vrije val maakte en daarna weer stabiliseerde, terwijl inmiddels de zuurstofmaskers naar beneden gekomen waren. Overigens is het niet voor het eerst dat een van de ruiten van de cockpit beschadigd raakt tijdens een vlucht, maar het is wel de eerste keer dat de volledige ruit de vlucht niet overleeft.