Rio 2016: Dubbel goud!

Op maandag 8 augustus 2016 vertrekken we in alle vroegte vanuit Warten richting Schiphol om daar om 07:55 uur te vertrekken naar Brazilië. Met elf familieleden zijn we op weg naar de Olympische Spelen, als familie en trouwe supporters van Marit Bouwmeester, zeilster in de Laser Radial klasse. 

Helaas start de reis slecht, het vliegtuig heeft een technische storing. Het wordt meteen spannend; gaan we de overstap in Madrid naar Rio halen? In Madrid proberen we zo snel mogelijk bij de gate te komen waar het vliegtuig naar Rio vertrekt, maar helaas, het vliegtuig vertrekt net voor onze neus… Dit is wel zuur en begrijpen we ook niet echt. We zijn met een hele groep Nederlanders, had nog 5 minuten gewacht en we hadden allemaal aan boord gekund.


De familie Bouwmeester en van Dijk in Rio de Janeiro

Bij de balie van Iberia blijkt het een heel gedoe om te worden overgeboekt. Anderhalf uur later hebben we nieuwe tickets. Wel moeten we eerst terug naar Parijs, wat voelt alsof we weer naar huis gaan. Om 17:55 uur vliegen we naar Parijs en om 22.40 uur stappen we dan eindelijk in het vliegtuig naar Rio de Janeiro waar we om 05.40 uur in de ochtend aankomen. Ruim twaalf uur later dan we hadden geboekt. Met name voor onze jongeren zuur, die hadden zich verheugd  op een avondje met Kensington in Het Holland Heineken House. Daar kwam nog bij dat drie koffers de complexe reis niet konden volgen. Twee ervan kwamen een dag later aan en de derde koffer kwam twee weken na thuiskomst in Warten aan.

Dit alles mocht de pret niet drukken. We hebben een prachtige tijd in Rio de Janeiro gehad en Marit haar missie is geslaagd. Ze heeft de gouden medaille gewonnen en wij waren erbij! 


Een trotse Marit Bouwmeester met haar gouden medaille! 

Bij thuiskomst hebben we contact gezocht met Aviclaim om toch iets te proberen voor de vertraagde heenvlucht. Nadat we ons verhaal hadden gedaan en de documenten hadden aangeleverd gingen ze aan de slag. Het bleek een waar 'gevecht' tegen Iberia. We werden regelmatig op de hoogte gehouden hoe het er voor stond. Het was een kwestie van lange adem en de aanhouder wint… en de aanhouder heeft gewonnen! In de rechtszaak die Aviclaim namens ons heeft aangespannen werden ze in hun gelijk gesteld en moest Iberia uitbetalen. We willen de medewerkers van Aviclaim dan ook ontzettend bedanken voor hun doorzettingsvermogen! Bijna een jaar na dato is de compensatie binnen: dubbel goud dus!

De familie Bouwmeester en van Dijk.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !