Ryanair vliegt... rondjes?

Het internationale vliegverkeer is zo’n beetje helemaal tot stilstand gekomen. Schiphol is veranderd in een parkeerplek voor vliegtuigen en meerdere maatschappijen hebben aangeven ook de komende maand niet te gaan vliegen. Zo ook Ryanair.. 

Echter is uit onderzoek van nieuwswebsite Simple Flying gebleken dat Ryanair nog steeds vliegt. Het zijn dan wel geen passagiersvluchten, maar wel korte vluchten? Waarom? De maatschappij heeft zichzelf enige tijd geleden zelfs benoemd tot ‘groenste’ maatschappij van Europa, maar dit lijkt daar haaks op staan.


Bron: Flightradar24

Uit de flight logs van vele toestellen blijkt dat men elke paar dagen opstijgt, een rondje maakt en het toestel weer parkeert op de luchthaven. De reden is waarschijnlijk een economische, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. 

Wanneer een toestel voor langere tijd aan de grond staat, moet deze voordat er weer passagiersvluchten mee worden voltooid een grondige check ondergaan, waardoor het voor langere tijd niet gebruikt kan worden. Ryanair lijkt deze checks te willen vermijden en ‘klaar’ te zijn om weer volle bak te vliegen op het moment dat de reisbeperkingen in Europa worden ingetrokken. 

Tegenover de nieuwswebsite heeft Ryanair verklaard dat ze hun toestel graag gereed willen houden voor repatriëring vluchten en indien overheden medische voorzieningen nodig hebben. Dat klinkt behulpzaam maar echt niet alle 471 toestellen van Ryanair zijn hierbij nodig, en daar lijkt het nu wel op… 

Bron: Flightradar24