Thuisblijven is duurder: boek twee tot zes maanden van tevoren

Jelmer de Boer schreef een boek over goedkope vliegtickets, ‘ Thuisblijven is duurder’. Het leven in het buitenland is vaak veel goedkoper en het vinden van een betaalbaar ticket is zo gevonden.

Vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika vertelt Jelmer dat hij ook net zo goed in Bangkok of Sao Paulo had kunnen zitten. Vanaf elke plek is hij instaat zijn werk te doen. In twee jaar tijd bezocht Jelmer 36 landen. Zijn bevindingen schreef hij op in zijn boek.

Een echt gouden tip bestaat er niet, het gaat er vooral om je moet mindset aan te passen. Je moet flexibel zijn en de wereld snappen. Koop om te beginnen een ‘globe’.. Het lijkt heel logisch om via Qatar naar Tokyo te vliegen maar in principe is dat heel erg om, via Scandinavië is de vlucht veel korter.  Tickets elf maanden vooraf boeken heeft meestal geen zin. Goedkoper zijn ze meestal zes tot twee maanden voor vertrek.  In het boek legt Jelmer uit hoe de luchtvaart werkt.

Dat vliegen niet duurzaam is beseft Jelmer zich ook, het gaat er niet om dat mensen meer gaan vliegen maar hij wil laten zien dat boeken van een ticket vaak goedkoper kan.