Top 10 bezienswaardigheden in Hamburg

Wist je dat Hamburg meer bruggen heeft dan Amsterdam of Venetië? Of dat de haven de derde grootste van Europa is na Rotterdam en Antwerpen? Hamburg is ook een gezellige en levendige stad waar u kunt winkelen en interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. Wat dacht u van de indrukwekkende Speicherstadt met zijn karakteristieke oude bakstenen havenpakhuizen? In de botanische tuin van Planten und Bomen kunt u wandelen door prachtige tuinen, waaronder een bijzondere Japanse tuin. Moderne architectuur is te vinden in de buurt van de haven. De concertzaal van de Elbphilharmonie in het moderne deel van de stad, HafenCity, trekt elk jaar vele bezoekers. Interessante musea om te bezoeken zijn de Hamburger Kunsthalle en het Hamburg Museum. Het hele jaar door worden er prachtige markten georganiseerd waar u over kunt slenteren. Wij bevelen de Isemarkt (dinsdag en vrijdag) en de Fischmarkt (elke zondag) aan. Wil je meer van Hamburg zien? Dit zijn de topbezienswaardigheden in Hamburg.

Speicherstadt

De oude havenpakhuizen vormen een stad op zich: de Speicherstadt. Sommige pakhuizen zijn nog steeds in gebruik, maar vele zijn omgebouwd tot winkels, galeries of restaurants. De Speicherstadt herbergt interessante attracties, het Speicherstadt Museum, het Specerijenmuseum en het Miniatur Wunderland.

Planten en Bloemen

Deze grote botanische tuin heeft een overweldigend aantal exotische planten en bloemen. Maar dat is nog niet alles: in de zomermaanden zijn er gratis openluchtconcerten en de spectaculaire avondlijke waterlichtshows trekken duizenden bezoekers.

De Alster Meren

De Alstermeren werden in de 13e eeuw aangelegd om Hamburg van drinkwater te voorzien. Nu zijn het prachtige recreatiegebieden in het midden van de stad. U kunt genieten van een drankje in een van de straatcafés of een actieve tocht op het water maken.

St. Michael's Kerk

Het herkenningspunt van de stad is de Michel, de toren van de barokke Sint-Michielskerk. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad, maar de toren biedt nog meer: een panoramisch uitzicht op de duizendjarige geschiedenis van Hamburg.

Hamburgse vismarkt en haven

De zondagse vismarkt is een Hamburgs instituut dat al eeuwen bestaat. Overigens kunt u op deze markt voor vroege vogels meer dan alleen vis kopen. Een cruise door de haven (de 3e in Europa) mag tijdens een bezoek aan Hamburg niet ontbreken.

 

Hamburg is leuk maar Oostenrijk ook! 

 

HafenCity

De oude haven van Hamburg is nu nog een grote bouwput, maar over twintig jaar zal het een nieuwe, levendige aanwinst voor het stadscentrum zijn. Er zijn al enkele bezienswaardigheden: het Maritiem Museum en de onderzeeër U-434.

Stadsrondrit per bus of fiets

Om Hamburg te verkennen, kunt u een bezoek aan de stad het beste beginnen met een stadsrondrit. Dat kan met de gele of rode dubbeldekkerbussen, maar voor een insider's view kunt u een fietstocht boeken met de volbloed Hamburger Heiko Richter.

Oude Elbe Tunnel

Toen de Oude Elbtunnel in 1911 werd gebouwd, was dat een technisch hoogstandje voor die tijd. Voertuigen en voetgangers werden in grote liften naar beneden gebracht. Aan het andere eind van de tunnel wacht u een prachtig uitzicht op de skyline van Hamburg.

Hamburg Kunstgalerie

De Kunsthalle herbergt een mooie collectie schilderijen van de 14e tot de 19e eeuw. Sinds 1997 biedt het museum ook onderdak aan moderne kunst in de Galerie der Gegenwart.

Hamburgs Museum

Het Hamburg Museum is erin geslaagd de geschiedenis van de stad op een onderhoudende manier tot leven te brengen. Van de bouw van de Hamma Burge tot de transformatie van het stadsbeeld in de 20e eeuw en van de piraten die de Hanzestad belegerden tot het bezoek van de Beatles.

Bent u al overtuigd van deze mooie stad? Bezoek Hamburg binnenkort! Als u naar Hamburg vliegt maar vertraging hebt, kijk dan op www.aviclaim.de voor een oplossing. 

Eigenlijk worden de vluchten vrijwel zonder vertraging uitgevoerd door Lufthansa

Een claim indienen bij vertraging kan via de verschillende pagina’s en zie je dat je naast € 250,- per passagier ook nog recht hebt op onkosten vergoedingen via de claim calculator.