Vanaf november laat de Verenigde Staten weer gevaccineerde Europeanen toe

Alle Europeanen die volledig gevaccineerd zijn, kunnen vanaf november weer naar de Verenigde staten reizen. De geruchten gingen al rond in de media maar nu is het nieuws ook bevestigd door het Witte Huis. Anderhalf jaar geleden werd er door de Verenigde Staten een inreisverbod opgelegd voor alle toeristische reizen en zakenreizen, maar dit inreisverbod lijkt dus voorlopig van de baan te zijn. 

Gevaccineerde niet-Amerikaanse staatsburgers moeten nog wel verplicht een negatieve coronatest kunnen laten zien die maximaal drie dagen oud mag zijn voor aanvang van de vlucht naar de Verenigde Staten. Wanneer het nieuwe beleid van start gaat, en eveneens wat de exacte voorwaarden zullen zijn, zal later bekend worden gemaakt. Het is in ieder geval de bedoeling dat het inreisverbod per november opgeheven wordt.

De opheffing van het inreisverbod van de Verenigde Staten zal als muziek in de oren klinken voor luchtvaartmaatschappijen. Voor bijvoorbeeld KLM zijn de trans-Atlantische vluchten in normale tijden de meest winstgevende. Ook Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals United Airlines zullen in hun nopjes zijn dat ze eindelijk weer Europese toeristen het land in mogen vliegen. Deze reizen liggen nu echter al ruim anderhalf jaar zo goed als stil. De Nederlandse regering besloot vorige week al om de quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers uit de VS vanaf 22 september op te heffen.

Al met al is dit dus goed nieuws voor een ieder die graag de Big Apple, Hollywood of Las Vegas wil bezoeken. Wij hopen uiteraard dat uw vlucht naar de Verenigde Staten voorspoedig zal verlopen. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn door vertraging of een annulering van uw vlucht, dan kunt u altijd bij ons terecht.