Vijf landen waar je nog veilig coronavrij kan reizen!

Vaticaanstad

Goed, heel groot is het land niet maar je kan er wel veilig reizen. Vaticaanstad heeft namelijk maar 12 coronabesmettingen gehad. Als je het terug rekent naar het totaal van de bevolking gaat het hier wel om 1,5% maar zonder actieve besmettingen zit jij veilig. Voor de paus is dit overigens goed nieuws want volgens ons zit hij vanwege zijn leeftijd wel in de risicogroep. 

 

Groenland

Groenland, een land wat iets groter is dan Vaticaanstad dus als het goed is kan je je hier wat langer vermaken. Met in totaal maar 14 coronabesmettingen en nul actieve besmettingen zit je hier veilig. Het is sowieso moeilijk om in Groenland een coronabesmetting op te lopen. Het is namelijk het dunstbevolkte land ter wereld. Er woont gemiddeld 1 persoon per 33 vierkante kilometer! De kans dat je hier een ijsbeer tegenkomt is bijna groter dan een mens. Gelukkig zijn er nog geen coronabesmettingen onder de ijsberen bekend! 

 

Bhutan

Bhutan is ook relatief veilig. Met in totaal maar 230 besmettingen waarvan er nog maar 79 actief loop je hier nauwelijks risico. Daarnaast kunnen we hier ook niet echt spreken van dichtbevolkte steden die het risico vergroten. De derde grootste stad van Buthan heeft namelijk maar 7000 inwoners. Zelfs in Friesland hebben de meeste gemeenten meer inwoners. Je inkomsten moeten overigens niet achteruit zijn gegaan door Corona, per dag is het namelijk als toerist verplicht om minimaal  250,- dollar per persoon uit te geven. 

 

Liberia

Het altijd veilige Liberia. Hier heeft maar 0,00025% van de bevolking Corona. De kans dat jij hier Corona oploopt lijkt ons niet heel groot. Maar oh, pas wel op, in het hele land zijn er namelijk gewapende berovingen en gewelddadige overvallen. 

Verder is het aan te raden om na zonsondergang niet over straat te lopen, overdag op uw hoede te zijn, geen sieraden te dragen en de demonstraties die tot geweld leiden te vermijden! Veel plezier! 

 

Mauritius

Met maar een 0,5% van de besmettingen die we in Nederland hebben lijk je stuk veiliger te zitten op dit eiland dan in je eigen huis. Een klassieke huwelijksreis locatie dus we raden je wel aan om snel in het huwelijksbootje te stappen voor je je reis boekt. Vind je het lastig om een draai te geven aan de dag van je leven in deze tijd? Bel dan even dhr. Grapperhaus, hij heeft een lijstje van do’s and dont’s.