Wind oorzaak groot aantal vertraagde vluchten Schiphol

Veel najaarsstormen houden het land in de greep. Deze stormen zijn ook merkbaar op luchthaven Schiphol. Op donderdag 21 oktober ontstonden er daardoor veel vertragingen op de Nederlandse luchthaven. Bij veel vertrekkende vluchten lopen de vertragingen op tot de anderhalf uur, waarbij de aankomende vluchten er soms wel meer dan drie uur vertraging is. Deze wind zorgde vooral in de ochtenduren voor problemen, tegen de avond hadden vliegtuigen al minder last van de storm. 

Het KNMI gaf in de regio waar Schiphol zich bevindt code geel aan. Er waren lokale windstoten tot wel 75 kilometer per uur mogelijk. Deze windstoten kwamen met name uit een noordwestelijke richting.

Als u meer dan drie uur vertraging heeft, dan heeft u in beginsel recht op compensatie. Overmacht is een reden voor luchtvaartmaatschappijen om geen compensatie te hoeven te betalen. Extreme weersomstandigheden is een voorbeeld van overmacht, maar de windstoten van donderdag 21 oktober lijken te licht om echt te spreken van overmacht. Heeft u bijvoorbeeld door de windstoten een KLM vertraging gehad, dan kunt u bij ons checken of u recht heeft op compensatie en een claim indienen. Ook als uw Transavia vlucht geannuleerd is ten gevolge van het weer gaan wij graag voor u aan de slag om uw geld terug te krijgen.