Zo regel je een upgrade!

Natuurlijk vliegen we het liefst business class. Wie vindt het nou niet lekker om ruim te zitten en een beetje extra in de watten gelegd te worden? Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je bij binnenkomst eerst door de duurdere klassen lopen en hoop je stiekem dat je wordt gevraagd om plaatst te nemen op een van de nog lege stoelen.

Uit onderzoek van Skyscanner blijkt echter dat de kans op een upgrade niet voor een ieder even groot is. De alleenstaande man van rond de 30, netjes gekleed en welgemanierd heeft namelijk de grootste kans op een upgrade. Voor een ieder die niet binnen het ideale plaatje past, zijn er nog wel een aantal trucjes die de kans kunnen vergroten.

Naast goede manieren, helpt het absoluut om lid te zijn van het frequent flyer programma van de luchtvaartmaatschappij. Ik hoor u denken:  “ik vlieg nooit genoeg om er echt baat bij te hebben”. Enerzijds heeft u daar gelijk in, maar zolang u geen lid bent zijn de kansen op gratis upgrades in ieder geval verkeken.

Omdat het vaak om een of twee plekken gaat die vergeven kunnen worden, helpt het ook zeker om alleen te reizen. Volgens het onderzoek zou 7 procent van de ondervraagden zelfs doen alsof ze alleen reizen en zijn of haar (reis)partner in de steek laten als ze de kans krijgen om geüpgrade te worden. Mensen gaan dus best ver voor een beetje extra beenruimte en service. Zo’n 75% van de mensen zou liegen voor een upgrade en meer dan 10% van de mensen zou doen alsof ze op huwelijksreis zijn om in aanmerking te komen. Als laatste doet het dramatische verhaal en/of de blessure het ook altijd goed.

Ben jij ooit geüpgrade? Hoever zou je gaan?