Zo vergroot je de kans op een gratis upgrade naar business class

Word lid van een frequent flyer programma

Luchtvaartmaatschappijen denken altijd als eerste aan hun trouwe klanten als de economy class overboekt is. Dus lid zijn van een frequent flyer programma geeft je in zulke gevallen de grootste kans op een gratis upgrade naar business class. Maar dit is niet het enige voordeel dat je zult genieten. Denk ook aan het kiezen van een zitplaats naar voorkeur, voorrang op wachtlijsten, voorrang bij het inchecken, voorrang bij het boarden, voorrang bij de bagageafhandeling, toegang tot verschillende lounges, en punten sparen voor mooie geschenken (zoals hotelovernachtingen, safari’s en helikoptervluchten). Do we need to say more?

Vlieg alleen

Wellicht niet zo gezellig, maar Skyscanner heeft recent een onderzoek verricht waaruit blijkt dat 72 procent van het cabinepersoneel iemand die alleen vliegt sneller een gratis upgrade aanbiedt dan koppels en gezinnen.

Toch met partner op reis?

Dan zijn jullie op huwelijksreis. Het vliegtuigpersoneel is vaak bereid iets extra’s te doen voor pasgetrouwde stellen.

Wees flexibel

Het komt geregeld voor dat een vlucht overboekt is. Dan is het goed om te weten dat passagiers die flexibel zijn en het geen probleem vinden om een andere vlucht te nemen vaak rijkelijk beloond worden. Denk aan honderden euro’s vergoeding of een gratis upgrade naar business class. Dat zal het leed toch enigszins verzachten. Voorafgaand aan je vlucht al een maaltijd doorgeven moet je nooit doen, te veel gedoe om je dan over te plaatsen.

Een blessure hebben

Enig acteertalent komt in dit geval goed van pas, want een gebroken been blijkt het meest gunstig te zijn. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat passagiers met een gebroken been de grootste kans hebben op een upgrade naar business class, vanwege de noodzaak tot extra beenruimte.

Reis nooit in je joggingbroek

Vliegtuigmaatschappijen bewaken de exclusiviteit van de business class. Dus in het geval van een overboekte economy class maak je in nette kleding toch echt meer kans op een upgrade dan je buurvrouw in joggingbroek en verwassen trui. Volgens experts maak je met ‘smart casual’ de beste kans.

 

Doe er je voordeel mee!