Zo zorg je ervoor dat je nooit meer zonder wifi zit op een vliegveld

Wifi op het vliegveld maakt je wachttijd een stuk draaglijker, geef maar toe. Je kunt een spelletje spelen, bijblijven op social media of hotspots voor je vakantie Googelen. Lees hier hoe je wereldwijd verbinding maakt.

Veel vliegvelden bieden gratis wifi aan, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Het is bijvoorbeeld traag, onbetrouwbaar of slechts vijftien minuten gratis. Anit Polat, een computerbeveiligingsingenieur uit de Verenigde Staten heeft daar iets op gevonden. Hij verzamelde op alle vliegvelden waar hij kwam de wachtwoorden van de snelste draadloze wifi-netwerken. En belangrijker: hij vroeg andere reizigers om hetzelfde te doen. Het resultaat is een wereldkaart met bijna alle betrouwbare en snelle wifi-wachtwoorden. Op dit moment staan er al meer dan 130 vliegvelden en vliegveldlounges op de kaart.

Je kunt de wereldkaart downloaden in de vorm van een app, genaamd WiFox. Hij is beschikbaar voor zowel Apple als Android. Je gebruikt de zoomfunctie en klikt op de luchthaven waar je je bevindt om het wifi-wachtwoord te achterhalen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !