Is uw Iberia vlucht geannuleerd?

Het is altijd vervelend als uw Iberia vlucht geannuleerd is. Een keerzijde is dat u mogelijk recht heeft op compensatie. Controleer gelijk hieronder uw vlucht!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Iberia vlucht geannuleerd, wat zijn uw rechten?

Als uw Iberia vlucht is geannuleerd is dat uiteraard vervelend, de kans dat u uiteindelijk vertraging oploopt is erg groot. In elk geval moet Iberia u direct informeren dat uw vlucht is geannuleerd. Daarnaast zijn ze verplicht u een vervangende vlucht aan te bieden. Mocht de vervangende Iberia vlucht niet naar wens zijn dan mag u deze weigeren. In dit geval heeft u recht op teruggave van uw ticket en een financiële compensatie.

Schikt het wel om op de vervangende vlucht welke Iberia heeft aangeboden te vliegen en u meer dan twee uur later vertrekt dan de origineel geboekte vlucht heeft u alsnog recht op financiële compensatie van Iberia. Daarnaast moet Iberia zorgen dat u voldoende te eten en te drinken heeft. Vaak wordt deze verzorgingsplicht aangeboden in bonnen welke uitgegeven kunnen worden op de luchthaven. Mocht dit nou niet gebeuren is het belangrijk dat de bonnen van de aankoop van het eten drinken goed worden bewaard.

Indien u pas de volgende dag verder vliegt heeft u ook nog recht op een hotelovernachting.

Er zijn drie voorwaarden waar de vlucht aan moet voldoen om aanspraak te kunnen maken op de financiële compensatie. 

- U had een bevestigde boeking voor de geannuleerde vlucht van Iberia
- U bent na de omboeking door Iberia met meer dan 2 of 3 uur vertraging aangekomen.
- De annulering was de schuld van Iberia

Voldoet uw geannuleerde Iberia vlucht aan de bovenstaande voorwaarden? Dan heeft u waarschijnlijk recht op de volgende compensatie per passagier:

Voor vluchten tot 1500 kilometer (2 uren vertraagd) 250 euro!
Binnen de EU, langer dan 1500 kilometer (3 uren vertraagd) 400 euro!
Buiten de EU, tussen de 1500 en 3500 kilometer (3 uren vertraagd) 400 euro!
Meer dan 3500 kilometer (3 uren vertraagd)     300 euro!
Meer dan 3500 kilometer (4 uren vertraagd) 600 euro!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt de claim voor de geannuleerde vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij Iberia. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw geannuleerde vlucht dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en moeten wij hiervoor naar de rechtbank. Lukt het ons niet, brengen wij u niets in rekening.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft en gaan tot het uiterste om de claim uitbetaald te krijgen. Vaak wordt een claim afgewezen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit niet juist, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een geannuleerde Iberia vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een dikke 9! En daar zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !