Bent u overboekt op een Iberia vlucht?

Als uw Iberia vlucht overboekt is en u geweigerd wordt op uw vlucht heeft u recht op compensatie. De compensatie kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Controleer gelijk hieronder uw rechten!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wat zijn uw rechten bij instapweigering bij Iberia?

Als je Iberia vlucht overboekt is heb je volgende de Europese wetgeving 261/2004 recht op compensatie. De uitvoerende luchtvaartmaatschappij moet als eerste een vervangende vlucht aanbieden om ervoor te zorgen dat jij alsnog op de plek van bestemming aankomt. Indien Iberia nou geen passende vlucht aanbied mag u deze weigeren en is Iberia verplicht u het geld terug te betalen wat betaald is voor het ticket. Naast een nieuw ticket moet Iberia ook zorgen voor verzorging in de vorm van eten en drinken. In de meeste gevallen wordt dit gedaan in bonnen welke u kan besteden op de luchthaven.

Als laatste heeft Iberia ook de plicht u financieel te compenseren. De hoogte van de financiële compensatie wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht. De prijs die u heeft betaald voor het ticket heeft hier geen invloed op.

Waarom is mijn vlucht overboekt?  

Iberia houdt er rekening mee dat er passagiers zijn die niet op komen dagen of op het laatste moment annuleren. Hoe voller het vliegtuig hoe meer geld de luchtvaartmaatschappijen verdienen en op deze methode maximaliseren de luchtvaartmaatschappijen hun winst. Komt toch iedereen opdagen dan heeft Iberia een probleem en moeten ze één of meer passagiers weigeren. Vaak bieden ze dan een geldbedrag om te wachten op de volgende vlucht. Ook al lijkt het aanbod aantrekkelijk, het kan zijn dat je recht hebt op meer geld dan dat ze bieden.


Wetgeving

In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagier recht heeft op financiële compensatie wanneer die te maken krijgt met een overboekte vlucht. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de afstand dat gevlogen zou worden.

 

U heeft recht op de volgende compensatie per passagier:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt de claim voor uw overboekte Iberia vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij Iberia. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en wij hiervoor naar de rechtbank moeten. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw vlucht te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een overboekte vlucht bij Iberia zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een ruime 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !