50% van de Alitalia vluchten geannuleerd op 21 mei 2019

De 24-uurs staking van het personeel van Alitalia heeft voor een grote reeks aan annuleringen gezorgd. Zo’n 50% van de vluchten, 325 in totaal, zijn geannuleerd omdat zowel piloten, cabinepersoneel en grondwerkers van Alitalia vandaag het werk neerleggen.

Volgens Alitalia zullen de vluchten tijden de drukke uren, 07:00-10:00 uur en 18:00-21:00 uur gewoon doorgaan, de rest is vrijwel allemaal geannuleerd. Passagiers kunnen gratis omboeken of hun geld terug vragen. Het zijn vooral de luchthavens van Milaan en Rome waar vrijwel alle vluchten geschrapt worden.

Naast Alitalia heeft ook easyJet een aantal vluchten moeten annuleren. De vluchten van Ryanair en British Airways gaan vooralsnog wel gewoon volgens schema. Voor Alitalia vluchten bestaat er mogelijk recht op compensatie. Dit zal per situatie moeten worden geëvalueerd of de passagiers ook recht hebben op compensatie, omdat een groot aantal vluchten vanwege de staking van het eigen personeel is geannuleerd. Dit wordt niet gezien als een buitengewone omstandigheid.

De vluchten AZ107  & AZ110 (Amsterdam - Rome Fuimicino & Rome Fuimicino - Amsterdam) en AZ112 & AZ 113 (Milan Linate - Amsterdam & Amsterdam Milan Linate) zijn geannuleerd. De volledige lijst van geannuleerde vluchten kunt u hier vinden.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten